26/09/2019
Un total d’onze organitzacions europees formen part de la iniciativa “Meat the facts”, amb la qual es rebatran falsos mites a l’entorn de la carn i la producció animal. La campanya aportarà dades contrastades per refutar informacions que qüestionen aspectes com la sostenibilitat de la producció ramadera o la inclusió de la carn en una dieta saludable. També es pretén explicar el perquè de determinades pràctiques de maneig que part de la societat pot mal interpretar.
En l’acte inaugural, que va tenir lloc ahir a la seu del Parlament Europeu, Ramon Armengol va remarcar com el sector està sent injustament assenyalat: “Com a ramader estic treballant des de fa anys en la millora continua de l’eficiència, adaptant-me als nous requisits mediambientals, utilitzant la tecnologia necessària i internalitzant els costos”. La desaparició de la ramaderia europea no només suposaria una catàstrofe per a l’equilibri territorial; els científics adverteixen de les nefastes conseqüències per al medi ambient, amb l’increment d’incendis, la reducció de fertilitzants orgànics i, evidentment, la fi d’un fàcil accés a una alimentació saludable i variada.
Més informació: vídeo
Website: Meat the facts