Sectors

Ramaderia i llet

Ramaderia i llet

Les cooperatives ramaderes es troben distribuïdes entre Barcelona, Girona i Lleida. Són una dotzena de cooperatives que facturen més de 130 milions d’euros.

En la major part dels casos, complementen la fabricació de pinso amb la comercialització de bestiar o l’especejament de canals a màquila -porcí, boví de carn i aviram, principalment-. També, algunes cooperatives disposen de granges pròpies de producció i de selecció i, fins i tot, explotacions experimentals de porcí i boví.

Les cooperatives productores de llet són nou, i es concentren a les comarques de Girona, encara que també estan presents a Lleida i Barcelona. Una d’aquestes és cooperativa de segon grau i n’hi ha tres que industrialitzen la llet, ja sigui envasada o per mitjà d’un procés d’elaboració de derivats -iogurt, mantega, formatge-. La seva facturació global supera els 100 milions d’euros.

Dins d’aquesta branca, també hi ha cooperatives que es dediquen a la producció de mel. Es concentren principalment a les Terres de l’Ebre i ofereixen una àmplia gamma de varietats de mel juntament amb una interessant oferta divulgativa de les propietats del producte.

Actualitat:

La FCAC a la Conferència final del projecte REFRESH
La FCAC a la Conferència final del projecte REFRESH 23/05/2019 La plataforma europea arriba a la seva fi en un parell de mesos La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va participar, el passat 10 de maig, en la Conferència final del projecte...
Després dels iogurts i els gelats, La Fageda aposta per les melmelades
Després dels iogurts i els gelats, La Fageda aposta per les melmelades 15/05/2019 L’obrador funciona al mateix temps com un espai de treball i terapèutic on 30 persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental hi troben feina o ocupació La Fageda llança aquesta...
Nous reconeixements per artMuria en els London International Honey Award LIHA 2019
Nous reconeixements per artMuria en els London International Honey Award LIHA 2019 06/05/2019 Si tenim en compte que El Perelló (Tarragona) està considerat como el ‘poble de la mel’, i tot un referent del sector de l’apicultura a nivell nacional, l’èxit dels seus productes no...
El concurs ‘Reina de les Mels’ de Fira Q Balaguer premia dues varietats de Mel Muria
El concurs ‘Reina de les Mels’ de Fira Q Balaguer premia dues varietats de Mel Muria 02/05/2019 Les varietats de Romaní i Alta Muntanya de Mel Muria, del Canal Horeca, han estat guardonades amb dos respectius segons premis a Fira Q Balaguer.  El concurs ‘Reina de les Mels’, emmarcat dins...
FCAC i IRTA acompanyen les cooperatives en la millora de la fertilització
FCAC i IRTA acompanyen les cooperatives en la millora de la fertilització 02/05/2019 Els tècnics de les cooperatives ramaderes continuen participant en les diferents activitats previstes en el marc del Grup Operatiu de millora de la fertilització i la gestió de...
BUREAU VERITAS
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x