Sectors

Vi

Vi

A Catalunya hi unes setanta cooperatives vitivinícoles, de les quals dues són cooperatives de segon grau. El sector està clarament orientat a l’elaboració de vins i caves de qualitat i els cellers formen part de la denominació d’origen corresponent a la seva ubicació: DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Costers del Segre, DO Empordà, DO Montsant, DO Penedès, DO Pla de Bages, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta.

Aquest és un sector que de fa temps treballa l’exportació, liderant el Cava les vendes arreu. La gran majoria de cooperatives es troben a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre i, en menor mesura, a Barcelona, Girona i Lleida. Estan representades a la DO Cava.

La producció de vi cooperatiu se situa al voltant dels 1,5 milions d’hectolitres, que representen aproximadament la meitat de la producció que es fa a Catalunya. S’ha realitzat un gran esforç per orientar la comercialització cap a vins de qualitat envasats en diferents formats i prova d’aquest fet és que el nombre d’ampolles venudes no deixa de créixer any rere any.

Actualitat:

S’aprova la Llei Vitivinícola
S’aprova la Llei Vitivinícola 17/02/2020 La Federació ha participat en l’elaboració de la Llei El passat 11 de febrer es va aprovar al Parlament de Catalunya la nova Llei vitivinícola per 124 vots a favor i 4 abstencions. El...
Centenari del Celler de l’Agrícola i  Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès
Centenari del Celler de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès 29/01/2020 La Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès inicia, aquest divendres dia 31, els actes commemoratius dels cent anys de la construcció del Celler amb la presentació del...
Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros
Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros 24/01/2020 Grup Unió ha presentat un resultat històric en l’Assemblea General anual de socis que ha tingut lloc aquest divendres a Reus. Amb una facturació total del grup de 80 milions d’euros,...
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària 20/01/2020 La Norma internacional ISO 22000:2005, concedida per l’empresa AENOR Internacional, ha estat lliurada al celler de Sant Jaume dels Domenys en un acte presidit pel Sr. Josep Vidal i Fàbrega,...
Cooperatives per fomentar la biodiversitat
Cooperatives per fomentar la biodiversitat 17/01/2020 La Federació exposa que l’agricultura té un paper rellevant en el manteniment adequat del territori La Plataforma Intergovernamental Cientificopolítica en Biodiversitat i Serveis...
BUREAU VERITAS
Singulars
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x