Carregant web FCAC

20 anys d'intercooperació


La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) vam commemorar, el passat 2 de març, el 20è aniversari del Pla de Millora de la Competitivitat acompanyats de prop de 200 cooperativistes d’arreu del territori català. La imponent Sala Canonja, de la Seu Vella de Lleida, va ser l’espai escollit per a la celebració.

Els processos d’intercooperació per a una major competitivitat han anat agafant dimensió especialment els últims 20 anys a partir del treball conjunt entre l’Administració i la FCAC per millorar els instruments de suport públic al cooperativisme, que ja venien d’anys enrere. Això s’ha concretat en desenes de processos d’intercooperació impulsats per la FCAC amb el suport del DACC.

L’acte, conduit per la periodista Cori Calero, es va iniciar amb la taula rodona “El passat i el present del cooperativisme”, amb la participació de Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació del DACC; Jordi Vives, director de la FCAC; Maria Casoliva, membre del consell rector de la FCAC i del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent; i Adela Tomàs, membre del consell rector de la Càmara Arrossera del Montsià.

20 cooperatives, en representació de tot el sector, amb models d’èxit en processos d’intercooperació

Seguidament, el president de la FCAC, Ramon Sarroca, i la consellera del DACC, Teresa Jordà, es van dirigir als assistents per parlar dels reptes i futur del sector i van fer entrega d’un diploma commemoratiu i una planta de la cooperativa Corma a 20 cooperatives, en representació de tot el sector, amb models d’èxit.


Concretament de les comarques de Tarragona es destaquen els models impulsats per les cooperatives per Arrossaires del Delta de l’Ebre, Càmara Arrossera del Montsià, Castell d’Or, Vinícola del Priorat, Cellers Domenys, Grup Unió, Celler Masroig, Cevipe Grup Cooperatiu, Olivite Export, Biosansa Catsud, Grup Fruiter Benissanet i Coselva; de Lleida, els projectes cooperatius rellevants són els de Fruitera de Corbins, Cooperativa d’Ivars, Arbequina i Grup Cooperatiu Fruits de Ponent; de Barcelona els projectes de Llet Nostra Alimentària, Cooperativa Agrària del Vallès i Conca de la Tordera; i Empordàlia de Girona.

Per finalitzar, els assistents van tenir l’oportunitat de realitzar una visita guiada a la Seu Vella, per a posteriori gaudir d’un dinar elaborat amb productes de cooperatives com, entre d'altres, una taula d’olis d’oliva amb pa de proximitat, arrossos, formatges, pomes, peres, albergínies, mongetes del ganxet, avellanes, ametlles i molt més, tot maridat amb vins, caves i vermuts dels nostres cellers, que van servir per tancar l’acte de celebració amb un bon gust de boca.

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya