Carregant web FCAC
10/12/2022 Palau Robert (Barcelona)

Festa del Vi Novell

La cooperativa Vinícola de Sarral a una edició anterior de la Festa del Vi Novell
La cooperativa Vinícola de Sarral a una edició anterior de la Festa del Vi Novell

La Festa del Vi Novell torna als jardins del Palau Robert de Barcelona per poder tastar els primers vins de la collita del 2022. D’aquesta forma es recupera un esdeveniment que els dos darrers anys va quedar en suspens a causa de la pandèmia. La festa compta amb el suport de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i forma part dels actes de la Setmana del Vi Català. 

A la Festa es presentaran els vins novells que elaboren 13 cellers catalans, 6 dels quals pertanyen a cellers cooperatius:

  • Vinícola de Sarral, DO Conca de Barberà
  • Celler Cooperatiu d’Espolla, DO Empordà
  • Celler Masroig, DO Montsant
  • Celler Cooperatiu de la Granada, DO Penedès
  • Covides, DO Penedès
  • Sant Josep Vins, DO Terra Alta

El vi novell és l’únic vi de temporada, un vi que surt al mercat l’11 de novembre, dia de Sant Martí, i que està pensat per ser consumit de manera immediata, idealment entre novembre i finals d’hivern. La història del novell a Catalunya es remunta a quan a les cases de pagès el vi de l’any anterior no arribava en bones condicions fins a l’hivern següent i s’esperava amb molta il·lusió el vi de la nova anyada. Aquest vi es consumia sense haver reposat, tal com fan la resta de vins, fins i tot els joves, que no surten al mercat fins més endavant.

Som socis de
Amb el suport de