Característiques de la producció porcina
- Morfologia i fisiologia de l'espècie porcina.
- Alimentació i sistemes d'allotjament.
Sanitat animal, higiene i bioseguretat
- Bioseguretat en explotacions de bestiar porcí i bones pràctiques d'higiene.
- Actuacions en la prevenció de malalties animals i zoonosi.
- Inspecció i observació d'animals malalts.
- Reconeixement dels símptomes/síndrome associats a les malalties de declaració obligatòria.
- Vigilància passiva i obligacions de comunicació a les autoritats competents.
- Mesures de lluita contra malalties animals.
- Interacció entre salut animal i humana.
- Resistència als tractaments, inclosa la resistència antimicrobiana i les seves conseqüències.
- Introducció sobre la normativa reguladora de la capacitació per aplicar tractaments amb biocides.
Maneig
- Maneig en el període post-cobrició.
- Maneig en pre-part, part i post-part.
- Maneig de la transició.
- Maneig de l'engreix.
Gestió ambiental i de lluita contra el canvi climàtic de les explotacions
- Motivació del curs.
- Alimentació, aigua i energia.
- Control de soroll, pols i olors.
- Emmagatzematge de dejeccions ramaderes.
- Aplicació agrícola de dejeccions ramaderes.
Registre d'informació i documentació i normativa vigent
- Registres d'informació i documentació a l'explotació porcina.
- Normativa vigent en l'àmbit europeu, nacional, autonòmic i local relacionada.
- Persones que treballen en contacte directe amb animals de les granges porcines, per donar compliment a la modalitat B de l’ORDRE ACC/181/2021 de 23 de setembre.
- Formar al personal que treballa a les explotacions porcines en matèries relacionades amb biocides, sanitat animal, higiene, gestió ambiental i lluita contra el canvi climàtic.
- Persones que estiguin en actiu laboral (ja siguin del règim general o autònoms), en situació d’ERTO o bé estiguin a l’atur i siguin demandants d’ocupació. Excepte, treballadors de l’administració pública (tant funcionaris com personal laboral).