Carregant web FCAC

Consell rector

Ramon Armengol
Ramaderia i Llet

Representant en nom de la Cooperativa Del Camp d’Ivars d’Urgell


Àmbits de responsabilitat

Portaveu en els àmbits de ramaderia, llet i apicultura.

President de la Confederació General de Cooperatives Agràries de la Unió Europea (COGECA) des de l’1 de gener de 2020. També en l'àmbit europeu, forma part del Comitè Consultiu del Porcí de la Comissió Europea i del Grup de Treball de porcí del COPA-COGECA.

A nivell estatal, és el representant català al Consell Rector de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya i és president del Consell Sectorial de Porcí d’aquesta organització. A més, és membre de la Junta Directiva d’Interporc i del Consell General d’Interprofessionals d’Espanya.

Representa la FCAC a la Taula Sectorial Agrària del Porcí del Departament d’Acció Climàtica i a la Comissió de gestió d’animals morts a l’explotació.

Consell Editorial de la revista AGROactivitat.


Biografia

Juneda, 1959

Fa més de quaranta anys que Ramon Armengol està al capdavant d’una explotació professional de porcí i vinculat a la cooperativa d’Ivars d’Urgell.

Abans de presidir la COGECA, havia participat també en el Grup de Diàleg Civil del Porcí de la Comissió Europea a Brussel·les.

Impulsor en la creació del grup de desenvolupament rural de la Federació, la seva trajectòria professional inclou experiència, a més, en àmbits tan diversos com el món cooperatiu i sindical, l’administració municipal o la gestió del reg al territori.

“El sector ramader-carni català és un dels més competitius d’Europa. Estem implicats en reptes com benestar animal, reducció d’antibiòtics, gestió de les dejeccions o emissions amoniacals i de GEH.”

Consell rector
President
Vicepresident
Desenvolupament Rural
Secretari
Oli d'Oliva
Tresorer
Flor i Planta Viva
Conreus Herbacis i Farratges
Fruita i Horta
Fruita Seca
Pinsos
Subministraments
Formació
Seccions de Crèdit
Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya