Carregant web FCAC

Equip humà

Ramon Armengol
Ramaderia i Llet

Representant en nom de la Cooperativa Del Camp d’Ivars d’Urgell


Àmbits de responsabilitat

Portaveu en els àmbits de ramaderia, llet i apicultura.

Representant espanyol a la Confederació General de Cooperatives Agràries de la Unió Europea (COGECA), organisme del qual va ostentar la presidència entre 2020 i 2023. També en l'àmbit europeu, forma part del Comitè Consultiu del Porcí de la Comissió Europea i del Grup de Treball de porcí del COPA-COGECA.

A nivell estatal, és el representant català al Consell Rector de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya i és president del Consell Sectorial de Porcí d’aquesta organització. A més, és membre de la Junta Directiva d’Interporc i del Consell General d’Interprofessionals d’Espanya.

Representa la FCAC a la Taula Sectorial Agrària del Porcí del Departament d’Acció Climàtica i a la Comissió de gestió d’animals morts a l’explotació.

Consell Editorial de la revista AGROactivitat.


Biografia

Juneda, 1959

Fa més de quaranta anys que Ramon Armengol està al capdavant d’una explotació professional de porcí i vinculat a la cooperativa d’Ivars d’Urgell.

A la FCAC, va impulsar la creació del grup específic de desenvolupament rural.

La seva trajectòria professional inclou una dilatada experiència a nivell europeu on, anteriorment, havia participat en el Grup de Diàleg Civil del Porcí de la Comissió Europea.

A més, ha estat implicat en àmbits diversos del món cooperatiu i sindical, l’administració municipal o la gestió del reg al territori.

 

“El sector ramader-carni català és un dels més competitius d’Europa. Estem implicats en reptes com benestar animal, reducció d’antibiòtics, gestió de les dejeccions o emissions amoniacals i de GEH.”

Consell rector
President
Vicepresident
Desenvolupament Rural
Secretari
Oli d'Oliva
Tresorer
Flor i Planta Viva
Conreus Herbacis i Farratges
Fruita i Horta
Fruita Seca
Pinsos
Subministraments
Formació
Seccions de Crèdit
Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya