La llet és un aliment habitual en la dieta mediterrània, però en l’actualitat són diversos els interrogants que es plantegen a l’entorn d’aquest aliment únic a nivell de salut, dieta i valors.
Amb l’objectiu d’aportar informació sobre les propietats nutricionals de la llet i els seus derivats, la possible presència d’antibiòtics o les conseqüències de no donar llet als infants, les cooperatives Llet Nostra i Cadí, l’IRTA i el Col·legi d’Economistes han organitzat una jornada amb experts de renom en diferents àmbits.
En concret, la Dra. Nancy Babio, investigadora i coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat Rovira i Virgili, va explicar per què és important consumir llet durant tota la vida i no només durant la infància i la pubertat, que és l’edat de màxima absorció del calci.
Altres ponents que van participar a la sessió són la Dra. Gemma Colomé, especialista en Gastroenterologia Pediàtrica a l’Hospital de Nens de Barcelona; Blanca Raidó, nutricionista de Dieta Mediterrània, i Xavier Felipe, investigador de l’IRTA.
Finalment, Francesc Reguant, director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes, va exposar l’impacte econòmic de la producció de llet, les seves tendències i contradiccions.
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...
Una producció eficient, segura i sostenible necessita productes fitosanitaris contra plagues i malalties, fertilitzants, carburants i assegurances...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h