El Ministeri d’Agricultura (MAPA) va dissenyar i posar a disposició del sector un conjunt d’eines pel foment de la Sostenibilitat integral de la indústria alimentària, amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les indústries que conformen el sector alimentari espanyol a través de la millora del seu nivell de sostenibilitat en les seves tres vessants: econòmica, mediambiental i social.
La Federació enguany està acompanyant a 23 cooperatives distribuïdes arreu del territori català en la implantació de la eina eSIAB, per la autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària.
Cooperatives agràries de diversos sectors com el vi, l’oli d’oliva, el pinso, fruita i horta i ramader compleixen els 10 principis en base als quals es formula el decàleg de sostenibilitat. Aquest fet mostra què el model cooperatiu és sostenible en la cadena de subministrament, en l’economia local, els agents d’interès i consumidors, en la gestió en matèria de petjades ambientals, en la gestió de l’energia, en la conducta ètica, en la biodiversitat, l’eco-disseny, en els residus i en la investigació, innovació i desenvolupament.
Aquest compromís de les cooperatives per la millora de la seva sostenibilitat alhora col·loca els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) dins les seves estratègies empresarials contribuint a què el sector permeti garantir modalitats de consum i enfoqui la producció agroalimentària en la línia amb el compliment dels ODS.
Aquest acompanyament està finançat en el marc de la línia de treball prevista en l'apartat 1.1. article 31 del Capítol VIII del Reial Decret 730/2020, de 4 d’agost, pel qual es regula la concessió directa de diverses subvencions en matèria agroalimentària i pesquera, aquest any 2020 dins el Programa d'Actuacions 2020 en matèria d'Assistència Tècnica.
Aquestes actuacions són finançades pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació a través del citat Reial Decret.
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat avui la 42a Assemblea General a Arbeca (Lleida). El conseller...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h