La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha presentat, avui, les conclusions del projecte europeu AGRIMAX sobre economia circular en el sector agroalimentari. A la sessió, realitzada per webinar, hi han participat un centenar d’experts de països com Anglaterra, França, Itàlia, Japó, Bèlgica, Lituània, Brasil, Portugal, Turquia i Irlanda, entre d’altres.
Els assistents són experts en recerca, professors universitaris, tecnòlegs de centres d’innovació, estudiants de màsters i doctorats, així com representants de les administracions públiques i consultories, interessats a conèixer l’aplicació industrial concreta dels resultats del projecte innovador AGRIMAX liderat, a Catalunya, per les cooperatives agràries.
El projecte ha servit per confeccionar un mapa de noves formes de valoritzar els residus agroalimentaris, desenvolupant productes d'alt valor i dissenyant rutes competitives per a la comercialització mitjançant instal·lacions de processament flexibles, prioritàriament cooperatives, que maximitzin la sostenibilitat en l’àmbit europeu.
“Les cooperatives agràries som agents del canvi cap a una economia més verda i estem liderant projectes de bioeconomia circular. En les fases de producció primària i transformació de la cadena alimentària, treballem per identificar els potencials d’aprofitament de materials que actualment considerem residus i esdevenen un problema de gestió, en lloc d’aportar valor”.
Ramon Sarroca, president de la FCAC, ha destacat que “les cooperatives agràries som agents del canvi cap a una economia més verda i estem liderant projectes de bioeconomia circular. En les fases de producció primària i transformació de la cadena alimentària, treballem per identificar els potencials d’aprofitament de materials que actualment considerem residus i esdevenen un problema de gestió, en lloc d’aportar valor”.
A Europa, es perden 90M tones d'aliments i 700M tones de cultiu anuals
El volum de producció d’aquests subproductes és rellevant ja que, només a Europa, es perden al voltant de 90 milions de tones d'aliments i 700 milions de tones de cultiu cada any. En el sector ramader es produeixen elevats volums de dejeccions ramaderes i, en l’àmbit agrícola, cal tenir en compte des de les restes de poda o de sega fins a subproductes de la fase d’elaboració com la pinyolada de l’oliva i les vinasses a la vinya.
La FCAC és un agent actiu en l’àmbit de biorefineries i participa en l’Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya que està elaborant el Govern i coordina el Departament d’Agricultura.
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...
Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...
La Federació de Cooperatives de Catalunya (FCAC) ha celebrat, a l’Antic Pòsit de la Confraria de Pescadors de Tarragona, la reunió de les...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra partidària de no ampliar la superfície que ocupa l’aeroport d’El Prat amb...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h