Carregant web FCAC

En el certamen han participat 65 mostres de mels diferents de tot Catalunya

Entrega dels premis del I Concurs ‘Les millors mels catalanes’

20/05/2021
La consellera Teresa Jordà amb en Jordi Llaugí, Premi Reina de les Mels
La consellera Teresa Jordà amb en Jordi Llaugí, Premi Reina de les Mels © FCAC

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, amb l’entrega dels premis del I Concurs ‘Les millors mels catalanes’. L’entrega dels guardons ha anat a càrrec de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, en un acte que ha tingut lloc a la Casa de l’Agricultura de Barcelona.

El concurs ha distingit les millors mels de les modalitats de romaní, de mil flors, de muntanya i monofloral amb quatre premis, a més de la mel més ben puntuada (Premi Reina de les mels) pels membres del jurat, que ha estat reconeguda amb un premi especial. El jurat va valorar, per puntuar  les mostres, l’aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels.

Trofeus i diplomes

  • 1r Premi de la Mel de romaní: Marià Castells
  • 1r Premi de la Mel de mil flors: Florenci Martí
  • 1r Premi de la Mel de muntanya: Florenci Martí
  • 1r Premi de la Mel monofloral (castanyer): Salvador Mallofré
  • Premi Reina de les mels: Jordi Llaugí

Diplomes

  • 2n Premi de la Mel de romaní: Remei López
  • 2n Premi de la Mel de mil Flors: Jordi Llaugí
  • 2n Premi de la Mel de muntanya: Rossend Margalef
  • 2n Premi de la Mel monofloral (neret): Anna Mor

En el concurs van participar 65 mostres de mels diferents: 20 de romaní, 18 de mil flors, 10 de muntanya i 17 monoflorals. El jurat ha estat integrat per experts i especialistes en apicultura: Miquel Gil, tècnic de la Cooperativa Apícola Tarragonina; Fina Godall, de Consultoria Apícola Pajuelo, i M. Àngels Boixadera, experta en cata de mels.

El concurs ha estat organitzat per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la marca Catalunya on el menjar és cultura.

A l’acte d’entrega dels guardons també han assistit el responsable de Sectors Ramaders d’Unió de Pagesos, Jordi Armengol; el responsable del sector de l’Apicultura d’Unió de Pagesos, Josep Maria Claria; el representant de la sectorial d’Apicultura de JARC, David Álvarez; el president de la FCAC, Ramon Sarroca, i representants de les associacions d’apicultors catalanes.

Altres notícies

Es preveu un increment del 20% en la producció d’oli d’oliva a Catalunya

18/10/2021

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) estima que la campanya d’oli d’oliva 2021-2022 a Catalunya podria augmentar fins a un...

La FCAC aconsegueix la creació d'un grup de treball per abordar els nous reptes en benestar animal

04/10/2021

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió de treball bilateral, a la 67a Fira Agrària de Sant Miquel a...

Bilateral entre Unió Europea i Turquia sobre previsions de collita i mercat en l'avellana

30/09/2021

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat, avui al matí, en la reunió bilateral anual entre la Unió Europea i...

Impuls del projecte AgroBioFood Ponent vinculat a noves tendències de consum

23/09/2021

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa en el projecte AgroBioFood Ponent que, coordinat pel Patronat de Promoció...

La FCAC alerta que els forts aiguats podrien afectar la producció d’arròs i cítrics

02/09/2021

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) mostra la seva preocupació perquè la forta tempesta i els aiguats posteriors d’ahir 1...

Les cooperatives del grup Castell d’Or comencen la verema d’un any que es preveu "excel·lent"

24/08/2021

Les cooperatives que formen part del grup Castell d'Or donen el tret de sortida a un dels moments més importants de l'any i inicien progressivament...

La FCAC posa de relleu la importància de l'activitat agrària per reduir l'efecte dels incendis forestals

26/07/2021

Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Conca de Barberà i l’Anoia la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya...

Frutos Secos Alcañiz aprova la integració amb Unió Nuts

22/07/2021

L’Assemblea de Frutos Secos Alcañiz ha aprovat aquest dimarts la integració amb la reusenca Unió Nuts. L’objectiu d’aquesta integració és...

Som socis de:
Amb el suport de