Carregant web FCAC

En el certamen han participat 65 mostres de mels diferents de tot Catalunya

Entrega dels premis del I Concurs ‘Les millors mels catalanes’

20/05/2021
La consellera Teresa Jordà amb en Jordi Llaugí, Premi Reina de les Mels
La consellera Teresa Jordà amb en Jordi Llaugí, Premi Reina de les Mels © FCAC

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, amb l’entrega dels premis del I Concurs ‘Les millors mels catalanes’. L’entrega dels guardons ha anat a càrrec de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, en un acte que ha tingut lloc a la Casa de l’Agricultura de Barcelona.

El concurs ha distingit les millors mels de les modalitats de romaní, de mil flors, de muntanya i monofloral amb quatre premis, a més de la mel més ben puntuada (Premi Reina de les mels) pels membres del jurat, que ha estat reconeguda amb un premi especial. El jurat va valorar, per puntuar  les mostres, l’aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels.

Trofeus i diplomes

  • 1r Premi de la Mel de romaní: Marià Castells
  • 1r Premi de la Mel de mil flors: Florenci Martí
  • 1r Premi de la Mel de muntanya: Florenci Martí
  • 1r Premi de la Mel monofloral (castanyer): Salvador Mallofré
  • Premi Reina de les mels: Jordi Llaugí

Diplomes

  • 2n Premi de la Mel de romaní: Remei López
  • 2n Premi de la Mel de mil Flors: Jordi Llaugí
  • 2n Premi de la Mel de muntanya: Rossend Margalef
  • 2n Premi de la Mel monofloral (neret): Anna Mor

En el concurs van participar 65 mostres de mels diferents: 20 de romaní, 18 de mil flors, 10 de muntanya i 17 monoflorals. El jurat ha estat integrat per experts i especialistes en apicultura: Miquel Gil, tècnic de la Cooperativa Apícola Tarragonina; Fina Godall, de Consultoria Apícola Pajuelo, i M. Àngels Boixadera, experta en cata de mels.

El concurs ha estat organitzat per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la marca Catalunya on el menjar és cultura.

A l’acte d’entrega dels guardons també han assistit el responsable de Sectors Ramaders d’Unió de Pagesos, Jordi Armengol; el responsable del sector de l’Apicultura d’Unió de Pagesos, Josep Maria Claria; el representant de la sectorial d’Apicultura de JARC, David Álvarez; el president de la FCAC, Ramon Sarroca, i representants de les associacions d’apicultors catalanes.

Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya