Carregant web FCAC

Reunió amb el DACC de les entitats signant del manifest en defensa de la ramaderia

El sector ramader i carni portarà al Parlament el tractament de la informació sobre la producció de carn

La consellera Teresa Jordà dóna suport al manifest en defensa de la ramaderia i anuncia que ha iniciat converses amb Salut i Ensenyament per impulsar una assignatura sobre alimentació i producció agroalimentària, com proposaven els signants

21/12/2021
Reunió del sector ramader i carni amb el DACC
Reunió del sector ramader i carni amb el DACC

El sector carni i ramader es planta contra el tractament que fan alguns dels mitjans de comunicació de la informació sobre la producció càrnia. El passat 9 de novembre tretze entitats càrnies i ramaderes van enviar un manifest a la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC), amb l’objectiu de què es posicionés davant els continus atacs per part d’organitzacions animalistes, empreses, d’organismes públics i determinats mitjans de comunicació, entre altres.

Els signants aportaven dades científiques i contrastades sobre els beneficis d’incloure la proteïna animal de forma equilibrada com a part de la dieta mediterrània, i el perill que representa, per exemple, la seva reducció dels menús escolars per als infants de famílies amb menys recursos econòmics.

El DACC ha ratificat el seu suport al contingut del manifest en una reunió a la qual han assistit representants de les organitzacions signants. Per part del Departament va comptar amb presència de la consellera Jordà; el secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, i el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia.

El Departament ha anunciat que estan elaborant un informe conjuntament amb l’IRTA per oferir dades reals i contrastades sobre les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) relacionats amb l’activitat agrària. Aquesta informació hauria de servir per desmentir les fake news sobre la ramaderia i la producció i el consum de carn, que danyen la imatge dels productors.

Altres propostes

Les entitats signants reiteren la seva intenció d’elaborar una estratègia de comunicació a través de les interprofessionals, i comptant amb el suport de líders d’opinió del món científic i de l’alimentació. L’objectiu seria contrarestar la imatge negativa que projecten alguns mitjans de comunicació i les xarxes socials que publiquen continguts esbiaixats i poc rigorosos, criminalitzant els productors de carn.

També plantegen la creació d’un programa de televisió setmanal sobre el sector agroalimentari, on podrien, entre altres, fer ressò dels avenços de la ramaderia, que realitza grans esforços per ser cada dia més eficaç i sostenible.

A més, van traslladar a la consellera Jordà, el seu interès per formar part dels grups de treball amb Salut i Ensenyament, que treballen per crear una assignatura sobre producció d’aliments i alimentació.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
26.05.2022

La FCAC organitza l'Assemblea General de les cooperatives agràries

26/05/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitza la XXXIX Assemblea General, dijous 2 de juny, a La Granada (Alt Penedès). Hi...

25.05.2022

Jornada per tractar les novetats en la gestió i registre d'operacions amb productes fitosanitaris

25/05/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una jornada destinada a les cooperatives de subministraments amb...

24.05.2022

El DACC es compromet a reforçar més els controls contra els robatoris de garrofa la propera campanya

24/05/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Unió de Pagesos van fer una valoració positiva del resultat de les accions de control...

23.05.2022

La FCAC participa al II Congrés Català de Producció Agroalimentària Ecològica

23/05/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat en el Grup Motor per a l’elaboració del Pla d’acció per al...

20.05.2022

Entrega de premis del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’

20/05/2022

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, amb...

19.05.2022

La collita d’ametlla cau un 41,6% per les gelades del mes d'abril i no arribaria a les 3.000 tones gra

19/05/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) xifra en 2.805 tones d’ametlla en gra les expectatives de producció de la campanya...

19.05.2022

Acció Climàtica i els integrants de la Taula Agrària tanquen un acord per ajudar els afectats per les gelades segons els màxims permesos per la Comissió Europea

19/05/2022

L’acord es va assolir ahir en el decurs de la primera reunió del grup de treball específic per abordar les conseqüències de l’episodi de...

18.05.2022

Jornada sobre la comercialització de la mel i entrega dels premis del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’

18/05/2022

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya seran reconegudes en l’entrega dels premis del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’, que...

Som socis de:
Amb el suport de