Carregant web FCAC

En el certamen han participat 35 mostres de mels diferents de tot Catalunya

Entrega de premis del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’

20/05/2022
Cristina Massot lliurant el Premi Reina de les mels a Rafael Múria
Cristina Massot lliurant el Premi Reina de les mels a Rafael Múria © UP
Guanyadors del II Concurs
Guanyadors del II Concurs "Les millors mels catalanes" © UP

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, amb l’entrega dels premis del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’. L’entrega dels guardons ha anat a càrrec de Cristina Massot, subdirectora general d’Indústries i Qualitat Alimentàries del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i els representants de les entitats organitzadores.

El concurs ha distingit les millors mels de les modalitats de romaní, de mil flors, de muntanya i monofloral amb quatre premis, a més de la mel més ben puntuada (Premi Reina de les mels) pels membres del jurat, que ha estat reconeguda amb un premi especial. El jurat ha valorat, per puntuar  les mostres, l’aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels.

Trofeus i diplomes

  • Premi Reina de les mels: Rafael Múria, del Perelló (Baix Ebre)
  • 1r Premi de la Mel de romaní: Martí Llaó
  • 1r Premi de la Mel de mil flors: Rafael Múria
  • 1r Premi de la Mel de muntanya: Xavier Llobet
  • 1r Premi de la Mel monofloral: Martí Llaó

Diplomes

  • 2n Premi de la Mel de romaní: Antonio Tomás Martínez
  • 2n Premi de la Mel de mil Flors: Martí Llaó
  • 2n Premi de la Mel de muntanya: Josep Maria Oliva ‘Mas Buret’
  • 2n Premi de la Mel monofloral: Emília Lladó

En el concurs han participat 35 mostres de les diferents mels. El jurat ha estat integrat pels experts i especialistes en apicultura Miquel Gil, tècnic de la Cooperativa Apícola Tarragonina; M. Àngels Boixadera, experta en cata de mels, i Miquel Alemany, de Mels Alemany.

El concurs ha estat organitzat per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Ecològics Associats i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la marca Catalunya on el menjar és cultura.

A l’acte d’entrega dels guardons també han assistit Jordi Armengol, responsable de Sectors Ramaders d’Unió de Pagesos; Josep Maria Claria, responsable del sector de l’Apicultura d’Unió de Pagesos; Joan M. Llorens, cap de la sectorial d’Apicultura de JARC; Miquel Gil, representant de la FCAC, i representants de les associacions d’apicultors catalanes.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
22.06.2022

La FCAC assisteix al Consell Sectorial del porcí i matèries primeres de la CAE

22/06/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha assistit, després de dos anys sense poder mantenir reunions presencials, al Consell...

22.06.2022

El Govern anuncia 8 M€ per a cooperatives i altres empreses afectades per les gelades

22/06/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament l’anunci del govern de la Generalitat de destinar 8 milions...

21.06.2022

Cevipe Grup Cooperatiu participa en la creació d'una xarxa cooperativa de generació i consum d'energia verda

21/06/2022

Cevipe Grup Cooperatiu amb l’afany d’ajudar a fer un món més net i sostenible, impulsa una nova acció de responsabilitat social corporativa....

21.06.2022

Biosansa CatSud sorgeix per solucionar un problema endèmic al territori i alhora crear bioeconomia circular amb la sansa de l'oliva

21/06/2022

La planta Biosansa CatSud de La Galera neix amb l’objectiu de gestionar la sansa -subproducte sobrant de la premsada de les olives-. En definitiva,...

16.06.2022

La collita de cereal d'hivern cauria el 46% i se situaria en 832.000 tones

16/06/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu una caiguda del 46% en la collita de cereal d’hivern (blat, ordi, civada, sègol...

16.06.2022

La nova PAC comença el seu desenvolupament normatiu

16/06/2022

El Ministeri ha fet públic diferents documents de treball que són la base per al desenvolupament normatiu dels ajuts directes que s’aplicaran amb...

16.06.2022

La FCAC i Viticultors del Cava acorden treballar junts en defensa dels viticultors a la DO Cava

16/06/2022

En el marc de l’actual procés electoral de renovació del Consell Regulador del Cava, amb la mirada posada en el 6 de juliol, dia de votació, la...

15.06.2022

La FCAC participa en el 33è congrés del CIRIEC a València

15/06/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha presentat, en el marc 33è congrés internacional del CIRIEC (Centre Internacional de...

Som socis de:
Amb el suport de