Carregant web FCAC

La FCAC organitza una jornada per abordar la situació del sector lacti

14/07/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una jornada destinada a les cooperatives de llet amb l’objectiu d’informar als ramaders sobre la situació de les actuacions que s’estan portant a terme per donar continuïtat al sector lacti, on s'ha creat un debat entre els assistents i els ponents sobre el model productiu que volem per salvar el sector.

Daniel Bassas, responsable de llet de la FCAC, ha donat un missatge d’unió i cooperatiu per sumar esforços amb l’objectiu d’evitar la desaparició de cap explotació més

La jornada l’ha inaugurat el responsable de la llet de la FCAC, Daniel Bassas, el qual ha donat un missatge d’unió i cooperatiu per sumar esforços amb l’objectiu d’evitar la desaparició de cap explotació més aconseguint una remuneració justa per al ramader, destacant la seva professionalitat en una situació geopolítica tan difícil.

El director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del DACC, Joan Gòdia, ha traslladat les actuacions de l’Administració per assegurar la viabilitat de les explotacions com, per exemple, inspeccions pel compliment de la Llei de la Cadena, la constitució de l’Institut de la Llet, la creació d’una eina per calcular els costos de producció i l’impuls de projectes industrials per donar un valor afegit a la llet.  

La directora general d’INLAC, Núria Arribas, ha traslladat als assistents les campanyes de comunicació que s’estan realitzant per impulsar el consum de la llet.

El tècnic de Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya, Víctor Collado, ha explicat l’àmbit d’aplicació de la Llei de la Cadena i les novetats contractuals aplicades al sector lacti cooperatiu.

Finalment, Ramon Armengol, responsable de ramaderia de la FCAC i president de la COGECA, ha actualitzat la situació del sector lacti cooperatiu a Europa i ha donat un missatge esperançador a tots els ramaders per continuar treballant ja que són una peça clau per vertebrar el territori i assegurar la nostra sobirania alimentària.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
04.10.2022

La FCAC alerta que, entre fruita i ametlla, es deixaran de facturar 423 M€

04/10/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que els sectors de fruita i ametlla deixaran de facturar 423 milions d’euros...

03.10.2022

La FCAC sol·licita al DACC més finançament per a la gestió de les dejeccions ramaderes

03/10/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha mantingut una reunió, en el marc del grup de treball de ramaderia, amb Elisenda Guillaumes,...

03.10.2022

La FCAC participa en la jornada sobre els reptes de l'ús sostenible de productes fitosanitaris

03/10/2022

El responsable de subministraments de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Josep Lluís Escuer, ha participat en la jornada...

29.09.2022

La cooperativa L'Avellanera preveu una bona collita d’avellana aquesta temporada

29/09/2022

La cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona), que abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb...

27.09.2022

La FCAC participa en dos seminaris internacionals sobre cooperativisme agrari a Xile

27/09/2022

Jordi Vives, director de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), ha estat convidat a participar com a expert en dos seminaris...

27.09.2022

Es confirma una caiguda del 20% en la collita de blat de moro, als deu dies d’iniciar-se la campanya

27/09/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya confirma una caiguda del 20% en la collita de blat de moro i un descens en el rendiment de 2.500...

27.09.2022

Castell d'Or iniciarà la producció amb una nova planta de desgorjament d'alt rendiment

27/09/2022

Castell d’Or iniciarà la producció amb una nova línia de desgorjament a les seves instal·lacions ubicades a Vila-rodona (Alt Camp).  Aquest...

23.09.2022

La FCAC participa a una jornada per trobar noves fonts de proteïna

23/09/2022

Ahir, 22 de setembre, va tenir lloc la jornada “Noves fonts de proteïna i alternatives en alimentació animal” organitzada pel Departament...

Som socis de
Amb el suport de