Carregant web FCAC

La FCAC participa a una jornada per trobar noves fonts de proteïna

Les cooperatives preocupades pel futur de les matèries primeres i compromeses en la recerca d’alternatives

23/09/2022

Ahir, 22 de setembre, va tenir lloc la jornada “Noves fonts de proteïna i alternatives en alimentació animal” organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a l’Escola Agrària Mas Bové de Constantí, en la qual van participar una cinquantena de professionals i empreses del sector ramader i de l’alimentació animal i centres d‘investigació i administració amb l’objectiu de debatre sobre les fonts alternatives de proteïna i la necessitat de recerca i d’innovació del sector.

Actualment, alguns centres d’investigació i universitats de Catalunya estan desenvolupant nombrosos projectes per valorar el potencial de subproductes de la indústria alimentària i del sector agrícola. S’estan buscant conreus alternatius a la soja per cultivar a Catalunya com, per exemple, el pèsol, la colza o el sorgo, cultius amb un elevat contingut en proteïna que s’adapten molt bé als nostres territoris i que farien reduir la dependència de països tercers. També s’està estudiant el potencial dels insectes en alimentació humana i animal ja que es preveu que al 2050 augmenti en un 76% la seva demanda.

Es va mantenir una taula rodona amb diferents professionals per debatre sobre el futur del sector, en la qual va participar Emili Nebot, cap de la Branca de Pinsos de la FCAC. Va posar èmfasi en el paper tan important que tenen les cooperatives i els ramaders per adaptar-se a tots els canvis i per fer front als nous reptes de futur. Li interessa que es destinin molts recursos econòmics i  tecnològics a trobar noves fonts de proteïna animal però li preocupa que el preu i la capacitat de producció no puguin fer front a la demanda del mercat.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
23.11.2022

La collita d’arròs cau un 10% per les temperatures extremes i ‘nits tropicals’ vinculades al canvi climàtic

23/11/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) apunta que la campanya d’arròs se situarà en 122.252 tones, un 10,6% menys que...

23.11.2022

Cafè Cooperatiu: la figura del soci col·laborador a les cooperatives

23/11/2022

La Confederació de Cooperatives de Catalunya (CoopCat) i la Secció de Dret Cooperatiu i de l’Economia Social de l’ICAB coorganitzen, de forma...

21.11.2022

Les cooperatives de fruita assisteixen al Comitè Mixt a Bolzano

21/11/2022

El Grup de Contacte de Poma del Comitè Mixt s'ha reunit, a Bolzano (Tirol italià), amb la participació de les organitzacions cooperatives i no...

16.11.2022

La FCAC satisfeta amb l'estudi de costos del vi base Cava, que augmentarà la transparència

16/11/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció per l’estudi sobre el cost d’elaboració que ha...

16.11.2022

Tret de sortida als Reconeixements CoopCat 2022 amb l'inici de les inscripcions

16/11/2022

Un any més, i ja sumen sis edicions, la Confederació de Cooperatives de Catalunya convoca els Reconeixements CoopCat 2022, per mostrar i premiar la...

09.11.2022

La Cooperativa d'Ivars recupera la celebració de la seva tradicional jornada de boví de carn

09/11/2022

El director general de la Cooperativa, el Sr. Antoni Pané, va ser l’encarregat de donar el tret de sortida a la jornada, tot agraint la...

09.11.2022

Els principals agents del sector del Cava es reuneixen amb el DACC

09/11/2022

Aquesta setmana ha tingut lloc a la seu del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) a Barcelona, una trobada entre els...

09.11.2022

Propostes al Congrés per reduir un 50% els costos energètics i un 70% la despesa en potència de la llum

09/11/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha traslladat als diputats catalans al Congrés una bateria de propostes per implementar...

Som socis de
Amb el suport de