Ahir, 22 de setembre, va tenir lloc la jornada “Noves fonts de proteïna i alternatives en alimentació animal” organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a l’Escola Agrària Mas Bové de Constantí, en la qual van participar una cinquantena de professionals i empreses del sector ramader i de l’alimentació animal i centres d‘investigació i administració amb l’objectiu de debatre sobre les fonts alternatives de proteïna i la necessitat de recerca i d’innovació del sector.
Actualment, alguns centres d’investigació i universitats de Catalunya estan desenvolupant nombrosos projectes per valorar el potencial de subproductes de la indústria alimentària i del sector agrícola. S’estan buscant conreus alternatius a la soja per cultivar a Catalunya com, per exemple, el pèsol, la colza o el sorgo, cultius amb un elevat contingut en proteïna que s’adapten molt bé als nostres territoris i que farien reduir la dependència de països tercers. També s’està estudiant el potencial dels insectes en alimentació humana i animal ja que es preveu que al 2050 augmenti en un 76% la seva demanda.
Es va mantenir una taula rodona amb diferents professionals per debatre sobre el futur del sector, en la qual va participar Emili Nebot, cap de la Branca de Pinsos de la FCAC. Va posar èmfasi en el paper tan important que tenen les cooperatives i els ramaders per adaptar-se a tots els canvis i per fer front als nous reptes de futur. Li interessa que es destinin molts recursos econòmics i tecnològics a trobar noves fonts de proteïna animal però li preocupa que el preu i la capacitat de producció no puguin fer front a la demanda del mercat.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h