Carregant web FCAC

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

El sector carni i la distribució llancen aquesta iniciativa per reivindicar el consum d'aquest aliment en el marc d'una dieta completa i equilibrada

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a El Sentido de la Carne, una iniciativa pionera de col·laboració de la cadena de valor del sector carni i la distribució per posar en valor i reivindicar el plaer de consumir carn i la idoneïtat d’integrar aquest aliment en el marc d'una dieta completa i equilibrada.

"El Sentido de la Carne" té com a objectiu principal transmetre que la carn i els productes carnis formin part de la nostra cultura gastronòmica i que, consumir-la segons les pautes recomanades, contribueix a una dieta variada i equilibrada en el marc d'una Dieta Mediterrània

A més, segons les dades d'AECOC Shopperview - el servei de coneixement i anàlisi dels canvis de comportament i l'evolució de les tendències de consum d'AECOC- i FECIC, el 45% dels consumidors de carn la inclou a la seva dieta pel plaer que proporciona el consum d'aquest aliment. Només l'aportació de proteïnes (51% de les mencions) supera com a motiu principal d'elecció el gaudir que aporta el consum de carn. Així mateix, el 34% dels consumidors al·lega que consumeix carn per poder seguir una dieta equilibrada i el 26% per raons de salut.

Al costat de la FCAC, gairebé un centenar d'empreses i organitzacions de tota la cadena de valor del sector carni i la distribució ja formen part de la iniciativa “El Sentido de la Carne”, la imatge i missatges de la qual podran veure's, a partir del proper mes de maig, als punts de venda de les principals cadenes, al packaging d'alguns productes, als fullets comercials, així com a les webs i xarxes socials de les empreses i organitzacions participants.

Font: El sentido de la carne
Altres notícies
25.06.2025

El sector vitivinícola català analitza els nous reptes dels vins desalcoholitzats

25/06/2025

El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...

17.06.2025

Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

17/06/2025

El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...

17.06.2025

La collita de cereal es recupera després de tres anys de sequera

17/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

12.06.2025

La FCAC insta al DARPA a crear centres de neteja i desinfecció de camions de transport de bestiar per evitar la transmissió de malalties

12/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...

10.06.2025

Oposició a la pèrdua de sòl agrari per l'eventual ampliació de l'aeroport

10/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...

06.06.2025

Jornada anual sobre productes fitosanitaris i subministraments

06/06/2025

A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...

29.05.2025

Les cooperatives agràries augmenten la facturació a 2.320 M€

29/05/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat avui la 42a Assemblea General a Arbeca (Lleida). El conseller...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya