Carregant web FCAC

La visió de les cooperatives en la prevenció de pèrdues alimentàries al sector primari

La FCAC participa en una Jornada tècnica de transferència tecnològica

27/05/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat en una jornada tècnica, organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, sobre les pèrdues alimentàries al sector primari. La sessió estava estructurada en diferents blocs temàtics: la quantificació, la prevenció, les bones pràctiques i les solucions tecnològiques entorn al malbaratament.

La FCAC ha compartit la seva experiència en el desenvolupament del Pla col·lectiu de prevenció i reducció de pèrdues i malbaratament en la fruita de llavor i pinyol, exposant el seu contingut i les dificultats a l’hora d’elaborar-lo. Les empreses agroalimentàries de Catalunya hauran de disposar d’aquest tipus de plans i el realitzat per la FCAC pot servir de model en el cas de cooperatives de fruita dolça.

S'ha posat en valor les bones pràctiques que duen a terme les cooperatives per aprofitar al màxim la seva producció i no malbaratar aliments. Pel que fa les pèrdues a camp és difícil disposar xifres concretes degut als diversos factors que intervenen i sovint el productor no controla (plagues, adversitats meteorològiques,...). Per últim, s'han valorat les noves tecnologies com a eines útils per seguir avançant en aquesta prevenció i reducció del malbaratament.

A la taula rodona també han participat representants de la cooperativa Conca de la Tordera i la cooperativa MANS, explicant la seva experiència en la planificació i comercialització de la producció per tal de reduir el malbaratament.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
17.10.2024

La collita d’arròs augmenta un 13,4% i recupera la normalitat

17/10/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) estima que la collita d’arròs se situaria en 133.080 tones, un 13,4% superior a la...

16.10.2024

Jornades tècniques de cooperatives del sector de l'oli d'oliva a Villacarrillo

16/10/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat en les jornades tècniques del sector de l’oli d’oliva, celebrades a...

16.10.2024

La collita d'oli d'oliva cau un 50% i només s'arribaria a 16.500 tones

16/10/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu que, aquesta campanya, es produiria una davallada del 50% en relació amb la producció...

10.10.2024

Trobada amb el Departament de Territori per la ZEPA del Delta del Llobregat

10/10/2024

El president de la Federeació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Ramon Sarroca, i  el secretari de la Cooperativa del Prat del...

07.10.2024

La FCAC comparteix la seva experiència en prevenció de pèrdues alimentàries en la Cimera Fam Zero

07/10/2024

Barcelona va acollir la V Cimera Mundial de les Regions sobre seguretat i sobirania alimentària "Fam Zero 2024", on van participar representants...

04.10.2024

La FCAC participa en el primer Fòrum de l'Oli Verge Extra de Catalunya

04/10/2024

Les Borges Blanques va acollir la primera edició del Fòrum de l’Oli Verge Extra de Catalunya (FOOVE) amb la intenció d’abordar els grans...

03.10.2024

Canvis de la PAC en la nova campanya de cereals

03/10/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una nova jornada sobre les novetats de la PAC, destinada al sector de...

01.10.2024

La FCAC valora positivament el paquet de 70,8 M€ amb mesures a les explotacions agràries afectades per la sequera d'enguany

01/10/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat, avui a migdia, a la Taula Agrària convocada pel Departament...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya