La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat en una jornada tècnica, organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, sobre les pèrdues alimentàries al sector primari. La sessió estava estructurada en diferents blocs temàtics: la quantificació, la prevenció, les bones pràctiques i les solucions tecnològiques entorn al malbaratament.
La FCAC ha compartit la seva experiència en el desenvolupament del Pla col·lectiu de prevenció i reducció de pèrdues i malbaratament en la fruita de llavor i pinyol, exposant el seu contingut i les dificultats a l’hora d’elaborar-lo. Les empreses agroalimentàries de Catalunya hauran de disposar d’aquest tipus de plans i el realitzat per la FCAC pot servir de model en el cas de cooperatives de fruita dolça.
S'ha posat en valor les bones pràctiques que duen a terme les cooperatives per aprofitar al màxim la seva producció i no malbaratar aliments. Pel que fa les pèrdues a camp és difícil disposar xifres concretes degut als diversos factors que intervenen i sovint el productor no controla (plagues, adversitats meteorològiques,...). Per últim, s'han valorat les noves tecnologies com a eines útils per seguir avançant en aquesta prevenció i reducció del malbaratament.
A la taula rodona també han participat representants de la cooperativa Conca de la Tordera i la cooperativa MANS, explicant la seva experiència en la planificació i comercialització de la producció per tal de reduir el malbaratament.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que el nou Pla d’Assegurances Agràries per a 2025 limita les cobertures de...
La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) compareix al Parlament de Catalunya per reclamar la simplificació administrativa al...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es reuneix, avui a la tarda, amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), la Cooperativa Apícola Tarragonina i la SAT LTDA Apícola El Perelló sol·liciten al...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la probable imposició d’aranzels del 25% a tots els productes provinents de...
Nespresso ha donat 205,8 tones d'arròs de la collita del 2024 a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i els seus 54 Bancs d'Aliments...
Seguint el full de ruta que la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha dissenyat conjuntament amb joves socis i sòcies de...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h