La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la Selva. També se celebrarà el 25è aniversari de la pròpia cooperativa Conca de la Tordera, fruit de la fusió de les cooperatives Coppal de Palafolls, Agrícola de Blanes i Agrícola Santa Susanna. Actualment, és un referent en el sector de l’horta a la comarca del Maresme i la Selva.
L’acte commemoratiu consistirà en un dinar de germanor amb 150 persones sòcies i treballadores que retran homenatge a 125 anys d’història, esforç i cooperació. Fa més d’un segle, als municipis de Palafolls, Blanes i Santa Susanna es van constituir les primeres associacions de pagesos com la Sociedad de Socorro Mutuos de San Antonio Abad (1896) a Palafolls, l’Institut Agrari de Sant Isidre (1900) a Blanes i el Sindicat Agrícola Catòlic de Pineda i Santa Susanna (1910) amb una voluntat ferma de treballar plegats per a un futur millor.
Temps enrere, el producte estrella era la patata, que fins i tot s’exportava a Anglaterra. En l’actualitat la cooperativa Conca de la Tordera es dedica principalment a la recepció, manipulació i distribució dels productes dels socis i sòcies, destacant la producció de tomacó. El tomàquet de penjar és una varietat tradicional que destaca per la seva aroma, la pell fina i el sabor que s’aconsegueix gràcies a la proximitat al mar, ja que permet regar els camps amb aigua lleugerament salada.
Tot els cultius són de temporada, amb predomini dels vegetals de fulla a la tardor i l'hivern, i els productes de fruit a l'estiu. Alguns dels seus productes compten amb denominació d’origen, com la mongeta de ganxet.
Actualment els productes de la cooperativa es comercialitzen preferentment mitjançant les grans superfícies i també a La Botiga de la mateixa cooperativa remodelada a l’any 2022.
La cooperativa commemora l’aniversari amb la mirada posada en el futur i amb el repte de seguir avançant, innovant i mantenint viu l’esperit de treball que ha perdurat generació rere generació. Aquest esforç col·lectiu ha permès mantenir l’activitat agrària a la conca del riu Tordera, una zona amb una forta pressió urbanística i del turisme.
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya rebutja la proposta presentada per la Comissió Europea sobre el nou Marc Financer Pluriennal...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
El sector apícola de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), junt amb Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, mostren el...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) lamenta profundament les víctimes mortals i els ferits en les tasques d’extinció dels...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió amb el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, el...
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h