Carregant web FCAC

Sectors productius

Vi

Vi negre, Vi blanc, Vi rosat, Cava i escumós, Vins dolços i rancis, Vermut
Sector vi
Sector vi

A Catalunya trobem uns seixanta cellers cooperatius, dels quals n’hi ha dos de segon grau.

La gran majoria de cooperatives vitivinícoles es troben a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre i, en menor mesura, a Barcelona, Girona i Lleida. La producció de vi cooperatiu se situa al voltant dels 1,5 milions d’hectolitres, aproximadament la meitat del total que es fa a Catalunya.

El sector està clarament orientat a l’elaboració de vins de qualitat i tots els cellers cooperatius formen part de la DOP corresponent al seu territori, essent presents a totes excepte a la DOP Alella. S’ha realitzat un gran esforç per dirigir la comercialització cap a vins envasats en diferents formats i prova d’aquest fet és que el nombre d’ampolles venudes no deixa de créixer any rere any.

Des de fa temps es treballa per convèncer el consumidor local de la qualitat del producte elaborat i dels beneficis que comporta per al país el seu consum, al temps que es guanyen mercats exteriors per al nostre producte, liderant el Cava les vendes arreu.

El sector ha realitzat un gran esforç per orientar la comercialització cap a vins envasats en diferents formats i prova d’aquest fet és que el nombre d’ampolles venudes no deixa de créixer any rere any.

Actualitat
16.11.2022

La FCAC satisfeta amb l'estudi de costos del vi base Cava, que augmentarà la transparència

16/11/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció per l’estudi sobre el cost d’elaboració que ha...

09.11.2022

Els principals agents del sector del Cava es reuneixen amb el DACC

09/11/2022

Aquesta setmana ha tingut lloc a la seu del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) a Barcelona, una trobada entre els...

18.10.2022

Cellers Domenys contribueix a la reducció de 63 tones de CO2 anuals amb la instal·lació de dues plantes fotovoltaiques

18/10/2022

Cellers Domenys reforça la seva política mediambiental amb la instal·lació de les primeres plantes fotovoltaiques en les seves instal·lacions....

També et pot interessar
30.11.2022

La Cooperativa de Gandesa presenta el vermut ‘Pessigolla’, conceptualitzat per fer combinats

30/11/2022

La Cooperativa de Gandesa ha presentat aquesta setmana el nou vermut d'autora 'Pessigolla' de la multipremiada bartender Mariona Vilanova,...

11.11.2022

Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi!

11/11/2022

Tal i com marca la tradició, avui, dia de Sant Martí, és el tret de sortida del primer vi de l’any, l’anomenat vi novell. Es tracta d’un vi...

26.10.2022

El Taller Baix Camp i la Cooperativa Falset Marçà reforcen la seva col·laboració amb la presentació d’un vi solidari

26/10/2022

La Cooperativa Falset Marçà ha posat a la venda un nou vi solidari, els beneficis del qual aniran destinats a les persones amb discapacitat...

Som socis de
Amb el suport de