El passat divendres, més de quaranta persones van viure l’inici d’una nova temporada del sopar sensorial ViNitCultura. El celler modernista de Nulles torna a esser un escenari espectacular per la visita nocturna teatralitzada i el sopar maridatge de fins a cinc plats i degustacions dels millors vins i caves Adernats.
Per la nova temporada, des de l’equip d’enoturisme d’Adernats s’ha preparat un seguit de millores. Per una banda, un nou equipament sonor, fa les delícies dels assistents amb efectes de so que recorren el celler tant en la visita com en el sopar. Una nova teatralització també sorprèn al visitant amb l’aparició de personatges que ajudaran a entendre la cultura vinícola. En l’aspecte gastronòmic, la cuina de fusió va arribar a la ViNitCultura amb el Joan Castells, xef del Portal 22 de Valls.
L’experiència, que comença amb una copa de cava de benvinguda, i continua amb una visita a les vinyes on s’explica el cultiu, l’entorn i la importància del clima. Tot seguit es torna al Celler, on el visitant hi trobarà una posada en escena a través de l’espectacular arquitectura centenària amb entorxes, llums d’oli i espelmes, amb l’objectiu de que el “misteris” del vi siguin desvetllats. Finalment, un sopar maridatge sota els arcs modernistes per despertar els cinc sentits. Entre sorpreses i jocs, els assistents van degustar un complert menú gastronòmic amb productes de proximitat i cuina de fusió maridada amb els més destacats vins i caves Adernats, tots productes elaborats en el mateix celler modernista de 1917.
Aquesta Activitat és una de les més singulars d’un seguit de riques i variades propostes que ens presenta Adernats. Les properes dates són el 8 de Maig, el 12 de Juny i el 3 de Juliol. Altres propostes com l’Origen de la Calçotada o esmorzars entre vinyes, també complementen les visites guiades de cada cap de setmana a la Catedral del Vi de Nulles. El 31 de Juliol, es celebra la considerada “Festa Major del Vi”, l’anomenada VINITfest que cada estiu congrega més de mig miler de persones en una nit màgica.
Més informació
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h