Carregant web FCAC

Als fogons amb... MANS i love.gastronomy

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

10/06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar.

La cuina sempre ha estat present a la meva vida. A casa, la meva mare era subscriptora de revistes de cuina i anava amb ella a cursos per aprendre. Soc una defensora de la cuina mediterrània. Tenim la sort de viure en un territori amb una gran varietat de productes de qualitat. M’agrada comprar als mercats i les cooperatives per poder triar productes de temporada.

Menjar llegums és primordial per obtenir un bon nivell de proteïna. Menjar-les soles pot ser avorrit, però si les combinem amb verdures podem obtenir una plat molt complert. Un exemple n’és l’empedrat, un plat tradicional de la cuina catalana que he elaborat amb llegums i verdures de la cooperativa agrària social MANS.

RECEPTA

Ingredients per a dues racions

  • 500 g de mongetes del ganxet cuites MANS
  • 300 g de bacallà remullat i dessalat
  • 1 ceba tendra 
  • 1 tomàquet 
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 pebrot verd
  • Olivada 
  • Oli d’oliva verge extra 
  • Vinagre 
  • Sal i pebre 

Talleu el bacallà a daus i el tomàquet i els pebrots en trossos petits. 

Piqueu la ceba tendra. Si és forta de gust, us recomano deixar-la en remull en aigua i unes gotes de vinagre. 

En un bol poseu el bacallà i amaniu-lo amb una cullerada d’oli d’oliva verge extra i una cullerada de vinagre (segons el vostre gust).

En un altre bol, poseu les mongetes del ganxet cuites, la ceba escorreguda, els trossos de tomàquet i els pebrots tallats.

Amaniu amb dues cullerades d’oli d’oliva i una de vinagre. Salpebreu. 

En el moment de servir, agafeu un motlle rodó i poseu la barreja de les mongetes del ganxet amb les verdures i al damunt poseu el bacallà. 

Acabeu de muntar el plat amb una mica d’olivada pel damunt. 

Us animo a preparar-la ara que s’acosta el bon temps. És ideal per portar en un dia de platja o d’excursió a la muntanya. 

Bon profit!

Font: Núria Higalgo - love.gastronomy
Altres notícies
30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya