Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar.
La cuina sempre ha estat present a la meva vida. A casa, la meva mare era subscriptora de revistes de cuina i anava amb ella a cursos per aprendre. Soc una defensora de la cuina mediterrània. Tenim la sort de viure en un territori amb una gran varietat de productes de qualitat. M’agrada comprar als mercats i les cooperatives per poder triar productes de temporada.
Menjar llegums és primordial per obtenir un bon nivell de proteïna. Menjar-les soles pot ser avorrit, però si les combinem amb verdures podem obtenir una plat molt complert. Un exemple n’és l’empedrat, un plat tradicional de la cuina catalana que he elaborat amb llegums i verdures de la cooperativa agrària social MANS.
RECEPTA
Ingredients per a dues racions
Talleu el bacallà a daus i el tomàquet i els pebrots en trossos petits.
Piqueu la ceba tendra. Si és forta de gust, us recomano deixar-la en remull en aigua i unes gotes de vinagre.
En un bol poseu el bacallà i amaniu-lo amb una cullerada d’oli d’oliva verge extra i una cullerada de vinagre (segons el vostre gust).
En un altre bol, poseu les mongetes del ganxet cuites, la ceba escorreguda, els trossos de tomàquet i els pebrots tallats.
Amaniu amb dues cullerades d’oli d’oliva i una de vinagre. Salpebreu.
En el moment de servir, agafeu un motlle rodó i poseu la barreja de les mongetes del ganxet amb les verdures i al damunt poseu el bacallà.
Acabeu de muntar el plat amb una mica d’olivada pel damunt.
Us animo a preparar-la ara que s’acosta el bon temps. És ideal per portar en un dia de platja o d’excursió a la muntanya.
Bon profit!
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h