Carregant web FCAC

RECEPTA

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

Del xef Jordi Àvila, amb maridatge de la sommelier Clara Antúnez de La Gastronòmica

17/07/2025
Tebi de fruita de pinyol amb iogurt i avellanes
Tebi de fruita de pinyol amb iogurt i avellanes © David Airob - Caprabo

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on els productes de les cooperatives són els protagonistes i la fruita el fil conductor. La jornada s'ha celebrat en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

Es tracta d'unes postres amb ànima catalana i d’estiu: fruita de temporada saltejada amb mantega, canyella i sucre morè, servida amb iogurt natural, mel i avellanes torrades. Una combinació suau i equilibrada amb opcions per personalitzar-la.

La sommelier Clara Antúnez ens recomana maridar-lo amb un vi dolç, el ‘Moscatell d’Empordà’ del Celler Cooperatiu d’Espolla.

INGREDIENTS

  • 2 préssecs cooperativa Agrària Santboiana.
  • Un grapat d’avellanes torrades de COSELVA.
  • 4 albercocs i, opcionalment, cireres de Novacoop Mediterranea (formada per les cooperatives ActelGrup i Fruits de Ponent).
  • 1 cullerada de mantega CADÍ.
  • 4 iogurts naturals de La Fageda.
  • 2 cullerades de mel de l'Apícola El Perelló.
  • 2 cullerada de sucre morè.
  • 1/2 c. canyella en pols (opcional).
  • 1 copa petita de rom negre per flamejar.

ELABORACIÓ

Prepareu la fruita: renteu i talleu els préssecs i albercocs a grills. Talleu o deixeu senceres les cireres, segons preferència.

Coure la fruita: en una paella amb la mantega fosa, saltegeu la fruita uns 2-3 minuts.

Afegiu el sucre morè i la canyella. Deixeu caramel·litzar lleugerament.

Opcional: Flamegeu amb rom: retireu la paella del foc, afegiu el rom i torneu-la al foc. Amb compte, flamegeu inclinant lleugerament la paella o encenent amb un llumí llarg. Deixeu que la flama s’apagui sola. Vigileu i no ho feu sota una campana extractora encesa.

Torreu les avellanes: si no ho estan, torreu les avellanes i piqueu-les. Podeu substituir les avellanes per un altre tipus de fruit sec, com pinyons o ametlles.

Munteu el plat: distribuïu la fruita tèbia en bols. Afegiu-hi el iogurt, un rajolí de mel i les avellanes torrades per sobre.

Se serveix tebi o a temperatura ambient. Podeu afegir-hi ratlladura de cítrics, fulles de menta o una mica de galeta esmicolada si voleu més textura.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya