Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on els productes de les cooperatives són els protagonistes i la fruita el fil conductor. La jornada s'ha celebrat en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
Es tracta d'unes postres amb ànima catalana i d’estiu: fruita de temporada saltejada amb mantega, canyella i sucre morè, servida amb iogurt natural, mel i avellanes torrades. Una combinació suau i equilibrada amb opcions per personalitzar-la.
La sommelier Clara Antúnez ens recomana maridar-lo amb un vi dolç, el ‘Moscatell d’Empordà’ del Celler Cooperatiu d’Espolla.
INGREDIENTS
ELABORACIÓ
Prepareu la fruita: renteu i talleu els préssecs i albercocs a grills. Talleu o deixeu senceres les cireres, segons preferència.
Coure la fruita: en una paella amb la mantega fosa, saltegeu la fruita uns 2-3 minuts.
Afegiu el sucre morè i la canyella. Deixeu caramel·litzar lleugerament.
Opcional: Flamegeu amb rom: retireu la paella del foc, afegiu el rom i torneu-la al foc. Amb compte, flamegeu inclinant lleugerament la paella o encenent amb un llumí llarg. Deixeu que la flama s’apagui sola. Vigileu i no ho feu sota una campana extractora encesa.
Torreu les avellanes: si no ho estan, torreu les avellanes i piqueu-les. Podeu substituir les avellanes per un altre tipus de fruit sec, com pinyons o ametlles.
Munteu el plat: distribuïu la fruita tèbia en bols. Afegiu-hi el iogurt, un rajolí de mel i les avellanes torrades per sobre.
Se serveix tebi o a temperatura ambient. Podeu afegir-hi ratlladura de cítrics, fulles de menta o una mica de galeta esmicolada si voleu més textura.
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h