Carregant web FCAC

RECEPTA

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

Del xef Jordi Àvila, amb maridatge de la sommelier Clara Antúnez de La Gastronòmica

17/07/2025
Tebi de fruita de pinyol amb iogurt i avellanes
Tebi de fruita de pinyol amb iogurt i avellanes © David Airob - Caprabo

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on els productes de les cooperatives són els protagonistes i la fruita el fil conductor. La jornada s'ha celebrat en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

Es tracta d'unes postres amb ànima catalana i d’estiu: fruita de temporada saltejada amb mantega, canyella i sucre morè, servida amb iogurt natural, mel i avellanes torrades. Una combinació suau i equilibrada amb opcions per personalitzar-la.

La sommelier Clara Antúnez ens recomana maridar-lo amb un vi dolç, el ‘Moscatell d’Empordà’ del Celler Cooperatiu d’Espolla.

INGREDIENTS

  • 2 préssecs cooperativa Agrària Santboiana.
  • Un grapat d’avellanes torrades de COSELVA.
  • 4 albercocs i, opcionalment, cireres de Novacoop Mediterranea (formada per les cooperatives ActelGrup i Fruits de Ponent).
  • 1 cullerada de mantega CADÍ.
  • 4 iogurts naturals de La Fageda.
  • 2 cullerades de mel de l'Apícola El Perelló.
  • 2 cullerada de sucre morè.
  • 1/2 c. canyella en pols (opcional).
  • 1 copa petita de rom negre per flamejar.

ELABORACIÓ

Prepareu la fruita: renteu i talleu els préssecs i albercocs a grills. Talleu o deixeu senceres les cireres, segons preferència.

Coure la fruita: en una paella amb la mantega fosa, saltegeu la fruita uns 2-3 minuts.

Afegiu el sucre morè i la canyella. Deixeu caramel·litzar lleugerament.

Opcional: Flamegeu amb rom: retireu la paella del foc, afegiu el rom i torneu-la al foc. Amb compte, flamegeu inclinant lleugerament la paella o encenent amb un llumí llarg. Deixeu que la flama s’apagui sola. Vigileu i no ho feu sota una campana extractora encesa.

Torreu les avellanes: si no ho estan, torreu les avellanes i piqueu-les. Podeu substituir les avellanes per un altre tipus de fruit sec, com pinyons o ametlles.

Munteu el plat: distribuïu la fruita tèbia en bols. Afegiu-hi el iogurt, un rajolí de mel i les avellanes torrades per sobre.

Se serveix tebi o a temperatura ambient. Podeu afegir-hi ratlladura de cítrics, fulles de menta o una mica de galeta esmicolada si voleu més textura.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya