Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on els productes de les cooperatives són els protagonistes i la fruita el fil conductor. La jornada s'ha celebrat en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
Es tracta d'una amanida viva i equilibrada amb notes àcides, dolces i cremoses. El cogombre i la poma verda aporten el cruiexent i la frescor; el mató, suavitat; els fruits secs, textura; i les herbes i el vinagre de poma, el toc aromàtic i refrescant final.
La sommelier Clara Antúnez ens recomana maridar aquest plat amb el toc refrescant del Cava Brut Nature 'LesTres Naus' de la cooperativa Cellers Domenys.
INGREDIENTS
ELABORACIÓ
Prepareu el cogombre: renteu-lo i talleu-lo a làmines molt fines amb una mandolina o un pelador de verdures. Si ho preferiu es pot pelar només parcialment.
Talleu la poma: renteu-la bé i talleu-la a làmines fines també amb mandolina o pelador, mantenint la pell. Ruixeu-la amb unes gotes de vinagre de poma perquè no s’oxidi.
Munteu l’amanida: en una safata plana, disposeu les làmines de cogombre i poma de forma alternada o en espiral per un efecte visual atractiu.
Afegiu-hi el mató: amb una cullera, afegiu petites porcions de mató per sobre.
Textura cruixent: piqueu lleugerament els fruits secs i repartiu-los per damunt.
Amanir: barregeu el vinagre de poma amb l’oli, sal i pebre. Aboqueu-ho per sobre just abans de servir.
Herbes aromàtiques: piqueu les herbes fresques i afegiu-les al final, per mantenir el seu aroma intens.
Podeu acabar el plat amb una mica de ratlladura de llimona o unes gotes de mel per a un toc extra de contrast.
Podeu acabar el plat amb una mica de ratlladura de llimona o unes gotes de mel per a un toc extra de contrast.
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h