Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on els productes de les cooperatives són els protagonistes i la fruita el fil conductor. La jornada s'ha celebrat en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
Es tracta d'un plat de fonda, amb contrastos dolços i salats, ideal per compartir. El vi ranci i la ratafia hi aporten una salsa intensa i aromàtica, i la fruita seca i la pera hi donen textura i delicadesa.
La sommelier Clara Antúnez ens recomana maridar-lo amb el vi negre ‘Les Sorts’ de Celler Masroig, que aporta estructura i caràcter.
INGREDIENTS
ELABORACIÓ
Daureu les botifarres: en una cassola amb oli d’oliva verge extra, enrossiu les botifarres i reserveu-les.
Confiteu la ceba: al mateix oli, cuineu la ceba tallada fina a foc lent fins que sigui ben melosa (uns 15-20 minuts).
Afegiu la fruita seca: incorporeu les prunes, les orellanes i els pinyons. Salteu-ho tot plegat 2 minuts.
Desglasseu amb ratafia i vi ranci: afegiu-hi la ratafia i el vi ranci. Reduïu l’alcohol un parell de minuts.
Afegiu el brou: poseu les botifarres de nou a la cassola, afegiu el brou i les herbes. Coure a foc suau 15-20 minuts.
Afegiu les peres: peleu i talleu les peres a quarts. Incorporar i coure 10 minuts més.
(opcional) Fer una picada: tritureu els carquinyolis, galeta o pa (amb o sense ametlles) amb una mica de brou i afegiu-ho a la cassola els últims 5 minuts per espessir la salsa i donar-hi més sabor.
Rectifiqueu i serviu: ajusteu de sal i pebre, i deixeu reposar uns minuts abans de servir.
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h