Comunicats de premsa

Format per gairebé una vuitantena de receptes, entre confitures i melmelades de fruita dolça, licors de nectarina i cirera o patés

16 dones de la Cooperativa d’Alcarràs elaboren ‘Lo Rebost’

15/05/2015

Un llibre que vol posar en valor els aliments fets amb fruita dolça i d'altres productes de la terra que omplen aquesta tradicional despensa

La Biblioteca Municipal d’Alcarràs es va quedar petita ahir durant la presentació de ‘Lo Rebost. Receptes de Casa’, un llibre que han elaborat 16 dones pertanyents a la Cooperativa del Camp d’Alcarràs. Es tracta d’un recull de gairebé 80 receptes que tenen per objectiu ‘omplir’ un Rebost, aquesta dispensa tan típica i característica dels pobles agrícoles i que encara avui practiquen famílies pageses alcarrassines.

‘Lo Rebost’ es fruit de dos anys de treball per part de 16 dones de la Cooperativa del Camp d’Alcarràs, que han anat recopilant informació, fotografies i dades de tot allò que conté un rebost ‘típic’. Així doncs, el llibre es divideix en un ‘Rebost Dolç’, on hi trobem receptes de melmelades, confitures i sucs de fruita... Un ‘Rebost Salat’, on hi trobem receptes per amb hortalisses, i també per fer patés casolans.. I, un ‘Rebost de Licors’, on hi podem trobar licors tan típics d’Alcarràs com el de Nectarina o el de Cirera.

Finalment, el llibre conté un apartat anomenat ‘Lo Rebostet’, per tal de simbolitzar un dels objectius pel qual aquestes 16 autores han fet el llibre: traspassar el seu coneixement a futures generacions i encomanar-los-hi el gust per a la cuina típica.

La directora del Museu de la Confitura de Girona, situat a Torrent, Georgina Regàs, va ser l’encarregada de fer la presentació d’aquest volum. Regàs va lloar la tasca d’aquestes dones i el seu esperit pedagògic. També, va remarcar el potencial d’Alcarràs pel que fa a la fruita dolça. ‘Alcarràs té una mina d’or que és la fruita, i també el mèrit de saber aprofitar-la, i aquest llibre n’és una prova’, va dir. L'acte va comptar també amb la presència del president de la Cooperativa del Camp i Fruits de Ponent Grup Cooperatiu, Sebastià Escarp, així com el director general, Josep Presseguer, i les autoritats locals encapçalades per l'alcalde, Miquel Serra.

El llibre està disponible a les llibreries Moliner i Serra Alcarràs, i a l’Agrobotiga d’Alcarràs de la cooperativa.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari 14/06/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat...
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 12/06/2019 El Xef Nacho Arregui, assessor gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, serà l’encarregat d’oferir un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de...
Arriba la 8a edició de La Festa Major del Vi, l’ADERNATS VINITFEST
Arriba la 8a edició de La Festa Major del Vi, l’ADERNATS VINITFEST 12/06/2019 Set edicions exhaurint entrades amb més de 500 persones, avalen la festa de referència del món vinícola tarragoní   Vinitfest 2019 Un any més, i ja en van vuit, la Catedral del Vi de...
La FCAC aplaudeix la iniciativa del “Pacte Nacional per l’Alimentació” que promou el Consell Català de l’Alimentació
La FCAC aplaudeix la iniciativa del “Pacte Nacional per l’Alimentació” que promou el Consell Català de l’Alimentació 07/06/2019 Les 194 cooperatives agràries catalanes aporten el 35% de la Producció Final Agrària La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra satisfeta amb la presentació, avui 7...
Mel Muria, ambaixadora de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre a la iniciativa de la UNESCO “The MEL Project”
Mel Muria, ambaixadora de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre a la iniciativa de la UNESCO “The MEL Project” 05/06/2019 L’empresa perellonenca Mel Muria s’ha desplaçat fins a Lunigiana, a la Toscana italiana, com a ambaixadora de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre, per participar a la iniciativa de...
“Tots sumem!”, la iniciativa solidària de la Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre amb l’Associació Jeroni de Moragas
“Tots sumem!”, la iniciativa solidària de la Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre amb l’Associació Jeroni de Moragas 05/06/2019 La cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre impulsa la tercera edició del Vi Solidari “Sense Límits” a favor de l’Associació Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre. En el decurs de la gran...
La candidatura d’UP, la FCAC, l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica guanya les eleccions del CCPAE
La candidatura d’UP, la FCAC, l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica guanya les eleccions del CCPAE 04/06/2019 La Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica, han guanyat les...
Cevipe s’adhereix al Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la Cadena Alimentària a Catalunya (CBPC) i al decàleg de sostenibilitat integral
Cevipe s’adhereix al Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la Cadena Alimentària a Catalunya (CBPC) i al decàleg de sostenibilitat integral 30/05/2019 CEVIPE, empresa cooperativa de segon grau s’ha adherit a l’Acord de Bones Pràctiques Comercials que promou el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest acord té com a...
FCAC acull favorablement  la Llei d’espais agraris
FCAC acull favorablement la Llei d’espais agraris 29/05/2019 Són imprescindibles una actuació coordinada del Govern i la  participació del cooperativisme en el desenvolupament de la llei La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x