La Biblioteca Municipal d’Alcarràs es va quedar petita ahir durant la presentació de ‘Lo Rebost. Receptes de Casa’, un llibre que han elaborat 16 dones pertanyents a la Cooperativa del Camp d’Alcarràs. Es tracta d’un recull de gairebé 80 receptes que tenen per objectiu ‘omplir’ un Rebost, aquesta dispensa tan típica i característica dels pobles agrícoles i que encara avui practiquen famílies pageses alcarrassines.
‘Lo Rebost’ es fruit de dos anys de treball per part de 16 dones de la Cooperativa del Camp d’Alcarràs, que han anat recopilant informació, fotografies i dades de tot allò que conté un rebost ‘típic’. Així doncs, el llibre es divideix en un ‘Rebost Dolç’, on hi trobem receptes de melmelades, confitures i sucs de fruita... Un ‘Rebost Salat’, on hi trobem receptes per amb hortalisses, i també per fer patés casolans.. I, un ‘Rebost de Licors’, on hi podem trobar licors tan típics d’Alcarràs com el de Nectarina o el de Cirera.
Finalment, el llibre conté un apartat anomenat ‘Lo Rebostet’, per tal de simbolitzar un dels objectius pel qual aquestes 16 autores han fet el llibre: traspassar el seu coneixement a futures generacions i encomanar-los-hi el gust per a la cuina típica.
La directora del Museu de la Confitura de Girona, situat a Torrent, Georgina Regàs, va ser l’encarregada de fer la presentació d’aquest volum. Regàs va lloar la tasca d’aquestes dones i el seu esperit pedagògic. També, va remarcar el potencial d’Alcarràs pel que fa a la fruita dolça. ‘Alcarràs té una mina d’or que és la fruita, i també el mèrit de saber aprofitar-la, i aquest llibre n’és una prova’, va dir. L'acte va comptar també amb la presència del president de la Cooperativa del Camp i Fruits de Ponent Grup Cooperatiu, Sebastià Escarp, així com el director general, Josep Presseguer, i les autoritats locals encapçalades per l'alcalde, Miquel Serra.
El llibre està disponible a les llibreries Moliner i Serra Alcarràs, i a l’Agrobotiga d’Alcarràs de la cooperativa.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h