Les cooperatives agrícoles Camp de Santa Bàrbara i Freginals han acordat la fusió, segons han aprovat les respectives assemblees generals celebrades aquest diumenge. L’objectiu és racionalitzar les inversions fetes a Santa Bàrbara tot garantint la continuïtat de l’activitat agrícola de Freginals, reduir costos per a l’elaboració de l’oli i, en definitiva, millorar la capacitat comercial.
Arran de la fusió, la cooperativa de Santa Bàrbara sumarà un total de 1.400 socis i una producció mitjana de 2 milions de quilos d’oli d’oliva anuals. Les marques que comercialitzarà són “Iberolei” i “Cooperativa Freginals” per a l’oli verge extra i “Grusco” per al verge. Tots els olis s’elaboren amb les varietats Morruda, Sevillenca i Farga, que són les tradicionals de les comarques del Montsià i el Baix Ebre.
La cooperativa també compta amb una producció d’uns 500.000 quilos anuals de garrofa i una part m és residual de conreu de fruita seca. Per a la comercialització dels seus productes, té oberta una agrobotiga en el mateix municipi de Santa Bàrbara.
La fusió de les seccions de crèdit de les dues cooperatives significarà un volum de dipòsits d’uns 13 milions d’euros.
Encara que l’activitat principal de la cooperativa se centralitzarà a Santa Bàrbara, es continuaran utilitzant les instal·lacions de la localitat de Freginals, on es mantindrà el centre de recollida d’olives i es prestaran els serveis de la secció de crèdit i la venda de subministres.
Fins arribar a aquesta integració, les cooperatives ja havien anat treballant conjuntament a través de Montebre, cooperativa de segon grau que des de l’any 2003 s’encarrega de la comercialització de l’oli envasat de les cooperatives de Santa Bàrbara, Freginals i La Sénia.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió amb el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, el...
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h