Carregant web FCAC

El projecte d'arròs solidari de Nespresso compleix cinc anys amb una nova donació de 100 tones d'arròs a la FESBAL

Amb l'abob obtingut del reciclatge de les càpsules Nespresso s'han fertilitzat per cinquè any consecutiu 33 hectàrees de camps d'arròs del Delta de l'Ebre que la marca donarà a més d'un milió de persones necessitades a Espanya

15/02/2016
Infografia del cicle de vida de les càpsules Nespresso
Infografia del cicle de vida de les càpsules Nespresso

Nespresso ha realitzat la seva tradicional donació de 100 tones d'arròs a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) com a fruit del seu Sistema de Reciclatge de càpsules usades, implantat a Espanya en l'any 2009. Gràcies a l'alta participació dels Socis del Club, Nespresso ha tornat a tancar el cercle per cinquè any consecutiu traduint el reciclatge de les seves càpsules en un benefici tangible per a la societat espanyola.

El passat mes d'abril, a través de la utilització del marro del cafè com a adob, Nespresso va impulsar la fertilització de 33 hectàrees d'arròs (gairebé el triple que el primer any del projecte) al Delta de l'Ebre i ha dut a terme la compra de la collita completa per donar-la a FESBAL. Per Jaime de la Rica, director de Màrqueting de Nespresso Espanya, "estem molt orgullosos d'aconseguir el V aniversari d'un projecte enriquidor que és recolzat pel consumidor espanyol des del seu naixement. Els socis del Club Nespresso comparteixen el nostre espíritu per preservar el medi ambient i contribuir a la millora de la societat on vivim de manera solidària".

Aquest mes ha començat el repartiment de l'arròs solidari entre els 55 Bancs d'Aliments espanyols que més ho necessiten per ajudar a superar el primer trimestre de l'any a més d'un milió de persones.

L'arròs donat per Nespresso a FESBAL està fertilitzat per un compost d'alta qualitat obtingut a partir del marro del cafè de les càpsules reciclades pels clients de Nespresso. Des dels més de 1.000 punts de recollida de càpsules usades a tot Espanya, Nespresso coordina el trasllat de les mateixes a una planta de compostatge on, experts en gestió de residus de Tradebe, separen l'alumini del cafè mitjançant un procés mecànic dissenyat per ambdues companyies. El compost enriquit amb les restes de cafè Nespresso es converteix en un excel·lent fertilitzant i regenerador de les terres. L'alumini, sent infinitament reciclable i el millor material per preservar el cafè gourmet, es trasllada a una altra planta de tractament per a la seva posterior refosa i reutilització en altres aplicacions. Des del primer any de vida del projecte d'arròs solidari de Nespresso a 2011 fins a la collita d'aquest any, Nespresso ha triplicat la quantitat de compost abonada gràcies al gran nombre de càpsules reciclades, el que demostra la consciència ecològica dels espanyols que any rere any s'involucren en la causa. Adriana Blasco, Corporate Communications Manager de Tradebe, ha destacat: "gràcies al compromís pel reciclatge dels usuaris de Nespresso, podem valoritzar el cafè i l'alumini tancant el cercle del reciclatge, ia més fer-ho en el marc d'una iniciativa solidària en la que Tradebe està present des del seu inici, ja fa cinc anys”.

Col·laboració amb la Càmara Arrossera del Montsià

Gràcies al compost enriquit amb cafè, els agricultors de la Càmara Arrossera del Montsià han pogut fertilitzar 33 hectàrees per obtenir un arròs d'altíssima qualitat. Nespresso ha comprat 100 tones d'aquesta collita, recollida entre els mesos de setembre i octubre de 2015, amb l'objectiu d'oferir un doble benefici a la societat espanyola: ajuda a generar negoci per a aquesta cooperativa d'agricultors i el converteix en un donatiu per als 55 Bancs d'Aliments de casa nostra. La Càmara Arrossera del Montsià és una cooperativa agrària amb alts estàndards de qualitat que compatibilitza la seva activitat amb la preservació de la riquesa del Parc Natural del Delta de l'Ebre, considerat el segon més important de la Unió Europea.

Miquel Fàbregas, president de la Càmara Arrossera del Montsià, ha afirmat que "representa un honor haver pogut consolidar la nostra participació en aquest projecte de sostenibilitat, de la mà de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, perquè permet tancar amb eficiència el cicle de vida de la càpsula, involucrant, a través de les cooperatives agràries, als arrossaires locals en un entorn natural d'excepció com és el Delta de l'Ebre".

FESBAL farà arribar la donació d’arròs de Nespresso a més d’un milió de persones

Nespresso ha tornat a confiar en la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments com a beneficiària d'aquesta iniciativa, pensant en una completa distribució de la donació al llarg del territori espanyol. Les 100 tones d'arròs es distribuiran entre els 55 Bancs d'Aliments segons les necessitats de cada un dels bancs integrats en FESBAL, beneficiant a més d'un milió de persones. Pilar Niño del Portillo, directora de Relacions Institucionals, ha destacat que "agraeixo en nom dels 55 Bancs d'Aliments, als quals la FESBAL representa, aquesta donació de 100 tones d'arròs que ja és tradicional des de 2011 i un compromís social que Nespresso manifesta amb les famílies més desfavorides del nostre país. A més d'oferir un gran suport a les necessitats bàsiques d'un milió de persones. Aquest projecte de reciclatge de càpsules, que combina la solidaritat i la sostenibilitat mediambiental, està molt en sintonia amb l'actual obstinació de la nostra organització en combatre el malbaratament".

Font: Nespresso
Altres notícies
18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

16.04.2024

Les cooperatives de fruita seca es reuneixen per analitzar les novetats del sector

16/04/2024

Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...

15.04.2024

Josep Pere Colat, reelegit president de Fruita Seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

15/04/2024

Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...

12.04.2024

S'activen els ajuts a les cooperatives de l'oli per pal·liar pèrdues d’una collita un 50% inferior a la mitjana

12/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...

12.04.2024

Les cooperatives de cereals visiten el Port de Tarragona

12/04/2024

La Federació de Cooperatives de Catalunya (FCAC) ha celebrat, a l’Antic Pòsit de la Confraria de Pescadors de Tarragona, la reunió de les...

11.04.2024

La FCAC, en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat per mantenir l’activitat agrícola al Baix Llobregat

11/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra partidària de no ampliar la superfície que ocupa l’aeroport d’El Prat amb...

06.04.2024

El regadiu del Xerta-Sénia, reivindicació històrica de les cooperatives, esdevindrà un element transformador front la sequera

06/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora molt positivament l’inici de les obres de la primera fase del projecte de...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya