Comunicats de premsa

El projecte d'arròs solidari de Nespresso compleix cinc anys amb una nova donació de 100 tones d'arròs a la FESBAL

15/02/2016

Amb l'abob obtingut del reciclatge de les càpsules Nespresso s'han fertilitzat per cinquè any consecutiu 33 hectàrees de camps d'arròs del Delta de l'Ebre que la marca donarà a més d'un milió de persones necessitades a Espanya

Nespresso ha realitzat la seva tradicional donació de 100 tones d'arròs a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) com a fruit del seu Sistema de Reciclatge de càpsules usades, implantat a Espanya en l'any 2009. Gràcies a l'alta participació dels Socis del Club, Nespresso ha tornat a tancar el cercle per cinquè any consecutiu traduint el reciclatge de les seves càpsules en un benefici tangible per a la societat espanyola.

El passat mes d'abril, a través de la utilització del marro del cafè com a adob, Nespresso va impulsar la fertilització de 33 hectàrees d'arròs (gairebé el triple que el primer any del projecte) al Delta de l'Ebre i ha dut a terme la compra de la collita completa per donar-la a FESBAL. Per Jaime de la Rica, director de Màrqueting de Nespresso Espanya, "estem molt orgullosos d'aconseguir el V aniversari d'un projecte enriquidor que és recolzat pel consumidor espanyol des del seu naixement. Els socis del Club Nespresso comparteixen el nostre espíritu per preservar el medi ambient i contribuir a la millora de la societat on vivim de manera solidària".

Aquest mes ha començat el repartiment de l'arròs solidari entre els 55 Bancs d'Aliments espanyols que més ho necessiten per ajudar a superar el primer trimestre de l'any a més d'un milió de persones.

L'arròs donat per Nespresso a FESBAL està fertilitzat per un compost d'alta qualitat obtingut a partir del marro del cafè de les càpsules reciclades pels clients de Nespresso. Des dels més de 1.000 punts de recollida de càpsules usades a tot Espanya, Nespresso coordina el trasllat de les mateixes a una planta de compostatge on, experts en gestió de residus de Tradebe, separen l'alumini del cafè mitjançant un procés mecànic dissenyat per ambdues companyies. El compost enriquit amb les restes de cafè Nespresso es converteix en un excel·lent fertilitzant i regenerador de les terres. L'alumini, sent infinitament reciclable i el millor material per preservar el cafè gourmet, es trasllada a una altra planta de tractament per a la seva posterior refosa i reutilització en altres aplicacions. Des del primer any de vida del projecte d'arròs solidari de Nespresso a 2011 fins a la collita d'aquest any, Nespresso ha triplicat la quantitat de compost abonada gràcies al gran nombre de càpsules reciclades, el que demostra la consciència ecològica dels espanyols que any rere any s'involucren en la causa. Adriana Blasco, Corporate Communications Manager de Tradebe, ha destacat: "gràcies al compromís pel reciclatge dels usuaris de Nespresso, podem valoritzar el cafè i l'alumini tancant el cercle del reciclatge, ia més fer-ho en el marc d'una iniciativa solidària en la que Tradebe està present des del seu inici, ja fa cinc anys”.

Col·laboració amb la Càmara Arrossera del Montsià

Gràcies al compost enriquit amb cafè, els agricultors de la Càmara Arrossera del Montsià han pogut fertilitzar 33 hectàrees per obtenir un arròs d'altíssima qualitat. Nespresso ha comprat 100 tones d'aquesta collita, recollida entre els mesos de setembre i octubre de 2015, amb l'objectiu d'oferir un doble benefici a la societat espanyola: ajuda a generar negoci per a aquesta cooperativa d'agricultors i el converteix en un donatiu per als 55 Bancs d'Aliments de casa nostra. La Càmara Arrossera del Montsià és una cooperativa agrària amb alts estàndards de qualitat que compatibilitza la seva activitat amb la preservació de la riquesa del Parc Natural del Delta de l'Ebre, considerat el segon més important de la Unió Europea.

Miquel Fàbregas, president de la Càmara Arrossera del Montsià, ha afirmat que "representa un honor haver pogut consolidar la nostra participació en aquest projecte de sostenibilitat, de la mà de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, perquè permet tancar amb eficiència el cicle de vida de la càpsula, involucrant, a través de les cooperatives agràries, als arrossaires locals en un entorn natural d'excepció com és el Delta de l'Ebre".

FESBAL farà arribar la donació d’arròs de Nespresso a més d’un milió de persones

Nespresso ha tornat a confiar en la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments com a beneficiària d'aquesta iniciativa, pensant en una completa distribució de la donació al llarg del territori espanyol. Les 100 tones d'arròs es distribuiran entre els 55 Bancs d'Aliments segons les necessitats de cada un dels bancs integrats en FESBAL, beneficiant a més d'un milió de persones. Pilar Niño del Portillo, directora de Relacions Institucionals, ha destacat que "agraeixo en nom dels 55 Bancs d'Aliments, als quals la FESBAL representa, aquesta donació de 100 tones d'arròs que ja és tradicional des de 2011 i un compromís social que Nespresso manifesta amb les famílies més desfavorides del nostre país. A més d'oferir un gran suport a les necessitats bàsiques d'un milió de persones. Aquest projecte de reciclatge de càpsules, que combina la solidaritat i la sostenibilitat mediambiental, està molt en sintonia amb l'actual obstinació de la nostra organització en combatre el malbaratament".

Font: Nespresso
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Unitat del sector agrari per modificar la proposició de llei de protecció d’oliveres monumentals
Unitat del sector agrari per modificar la proposició de llei de protecció d’oliveres monumentals 19/09/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Unió de Pagesos de Catalunya i l’Associació de Cooperatives de l'Oli del Baix Ebre i Montsià han presentat, aquesta setmana, una bateria...
Matí de verema al cor del Priorat
Matí de verema al cor del Priorat 17/09/2019 «La verema. Tothom sap què és la verema. Sempre és notícia. Surt als diaris, i a la tele en fan reportatges vistosos. És un temps d'alegria, d'expectativa davant la nova collita, tothom...
artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic
artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic 16/09/2019 La varietat de mel de Taronger amb Safrà d’artMuria, produïda per mètodes artesanals al municipi tarragoní del Perelló, ha destacat de forma excepcional obtenint les preuades 3 estrelles, en...
La Cooperativa Agrícola de la  Palma d’Ebre celebra el Centenari
La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra el Centenari 12/09/2019 La consellera d’Agricultura presidirà l’acte commemoratiu     La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra, el pròxim dissabte 14 de setembre, el Centenari de la seva...
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig 30/08/2019 En uns dies, Celler Masroig donarà sortida a la verema 2019 i amb ella tornaran les activitats enoturístiques relacionades amb la campanya. Com cada any, el Celler ens ofereix poder viure de...
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x