Comunicats de premsa

El projecte d'arròs solidari de Nespresso compleix cinc anys amb una nova donació de 100 tones d'arròs a la FESBAL

15/02/2016

Amb l'abob obtingut del reciclatge de les càpsules Nespresso s'han fertilitzat per cinquè any consecutiu 33 hectàrees de camps d'arròs del Delta de l'Ebre que la marca donarà a més d'un milió de persones necessitades a Espanya

Nespresso ha realitzat la seva tradicional donació de 100 tones d'arròs a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) com a fruit del seu Sistema de Reciclatge de càpsules usades, implantat a Espanya en l'any 2009. Gràcies a l'alta participació dels Socis del Club, Nespresso ha tornat a tancar el cercle per cinquè any consecutiu traduint el reciclatge de les seves càpsules en un benefici tangible per a la societat espanyola.

El passat mes d'abril, a través de la utilització del marro del cafè com a adob, Nespresso va impulsar la fertilització de 33 hectàrees d'arròs (gairebé el triple que el primer any del projecte) al Delta de l'Ebre i ha dut a terme la compra de la collita completa per donar-la a FESBAL. Per Jaime de la Rica, director de Màrqueting de Nespresso Espanya, "estem molt orgullosos d'aconseguir el V aniversari d'un projecte enriquidor que és recolzat pel consumidor espanyol des del seu naixement. Els socis del Club Nespresso comparteixen el nostre espíritu per preservar el medi ambient i contribuir a la millora de la societat on vivim de manera solidària".

Aquest mes ha començat el repartiment de l'arròs solidari entre els 55 Bancs d'Aliments espanyols que més ho necessiten per ajudar a superar el primer trimestre de l'any a més d'un milió de persones.

L'arròs donat per Nespresso a FESBAL està fertilitzat per un compost d'alta qualitat obtingut a partir del marro del cafè de les càpsules reciclades pels clients de Nespresso. Des dels més de 1.000 punts de recollida de càpsules usades a tot Espanya, Nespresso coordina el trasllat de les mateixes a una planta de compostatge on, experts en gestió de residus de Tradebe, separen l'alumini del cafè mitjançant un procés mecànic dissenyat per ambdues companyies. El compost enriquit amb les restes de cafè Nespresso es converteix en un excel·lent fertilitzant i regenerador de les terres. L'alumini, sent infinitament reciclable i el millor material per preservar el cafè gourmet, es trasllada a una altra planta de tractament per a la seva posterior refosa i reutilització en altres aplicacions. Des del primer any de vida del projecte d'arròs solidari de Nespresso a 2011 fins a la collita d'aquest any, Nespresso ha triplicat la quantitat de compost abonada gràcies al gran nombre de càpsules reciclades, el que demostra la consciència ecològica dels espanyols que any rere any s'involucren en la causa. Adriana Blasco, Corporate Communications Manager de Tradebe, ha destacat: "gràcies al compromís pel reciclatge dels usuaris de Nespresso, podem valoritzar el cafè i l'alumini tancant el cercle del reciclatge, ia més fer-ho en el marc d'una iniciativa solidària en la que Tradebe està present des del seu inici, ja fa cinc anys”.

Col·laboració amb la Càmara Arrossera del Montsià

Gràcies al compost enriquit amb cafè, els agricultors de la Càmara Arrossera del Montsià han pogut fertilitzar 33 hectàrees per obtenir un arròs d'altíssima qualitat. Nespresso ha comprat 100 tones d'aquesta collita, recollida entre els mesos de setembre i octubre de 2015, amb l'objectiu d'oferir un doble benefici a la societat espanyola: ajuda a generar negoci per a aquesta cooperativa d'agricultors i el converteix en un donatiu per als 55 Bancs d'Aliments de casa nostra. La Càmara Arrossera del Montsià és una cooperativa agrària amb alts estàndards de qualitat que compatibilitza la seva activitat amb la preservació de la riquesa del Parc Natural del Delta de l'Ebre, considerat el segon més important de la Unió Europea.

Miquel Fàbregas, president de la Càmara Arrossera del Montsià, ha afirmat que "representa un honor haver pogut consolidar la nostra participació en aquest projecte de sostenibilitat, de la mà de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, perquè permet tancar amb eficiència el cicle de vida de la càpsula, involucrant, a través de les cooperatives agràries, als arrossaires locals en un entorn natural d'excepció com és el Delta de l'Ebre".

FESBAL farà arribar la donació d’arròs de Nespresso a més d’un milió de persones

Nespresso ha tornat a confiar en la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments com a beneficiària d'aquesta iniciativa, pensant en una completa distribució de la donació al llarg del territori espanyol. Les 100 tones d'arròs es distribuiran entre els 55 Bancs d'Aliments segons les necessitats de cada un dels bancs integrats en FESBAL, beneficiant a més d'un milió de persones. Pilar Niño del Portillo, directora de Relacions Institucionals, ha destacat que "agraeixo en nom dels 55 Bancs d'Aliments, als quals la FESBAL representa, aquesta donació de 100 tones d'arròs que ja és tradicional des de 2011 i un compromís social que Nespresso manifesta amb les famílies més desfavorides del nostre país. A més d'oferir un gran suport a les necessitats bàsiques d'un milió de persones. Aquest projecte de reciclatge de càpsules, que combina la solidaritat i la sostenibilitat mediambiental, està molt en sintonia amb l'actual obstinació de la nostra organització en combatre el malbaratament".

Font: Nespresso
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el  Premi Vi Català del festival MOST
El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el Premi Vi Català del festival MOST 18/11/2019 Ahir al vespre, l’auditori Municipal de Vilafranca del Penedès va acollir la gala d’entrega de premis de la 9a edició del MOST, el Festival Internacional del Vi i del Cava. El vídeo...
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any 15/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit avui amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, per estudiar les mesures que proposa el sector davant la caiguda...
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya 14/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que la campanya 2019/20 se situarà en unes 33.000 tones d’oli, unes 12.000 tones superior a la nefasta collita anterior (+35%)....
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe 13/11/2019 L’equip de l’empresa de mel de luxe artMuria ha estat guardonat amb la máxima distinció que atorga anualment l’Associació Espanyola del Luxe (Luxury Spain), a un dels seus...
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials 13/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) fa un balanç de la campanya 2019-20 que situaria la collita d’arròs en unes 149.750 tones a Catalunya. Aquestes xifres suposen...
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava 05/11/2019 Aquesta excel·lent puntuació és una de les més altes dins del sector i reafirma els caves Adernats a la primera divisió del món del cava   Adernats Pur 2012 La tardor del 2018 veia la...
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives 05/11/2019 A més d’olivera, hi ha afectades hectàrees de vinya, ametller, avellaner i fruita dolça i, en breu, cal iniciar la sembra del cereal d’hivern La Federació de Cooperatives Agràries de...
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’ 23/10/2019 Com a acte culminant de la celebració dels 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa, el dijous 31 d'octubre, la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana acollirà l'estrena del...
Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x