Comunicats de premsa

CEVIPE preveu una campanya de la verema d’excel·lent qualitat

19/08/2016

Amb tot, a causa de la sequera dels últims mesos i les calamarsades, es preveu un descens d'entre el 15% i el 20% de la producció

La cooperativa de La Granada va iniciar dimarts la verema donant el tret de sortida de la campanya 2016 a CEVIPE i ahir ho va fer la Cooperativa d'Albinyana. Les varietats que s'estan veremant en aquests moments són les primerenques Chardonnay i Pinot Noir que s'utilitzen per a l’elaboració de vins base Cava.

Pel que fa a la qualitat del raïm s'estima que serà excel·lent gràcies, en bona part, al bon estat sanitari dels ceps i del raïm, tot i que algunes zones s'han vist afectades per calamarsades i el míldiu.

Enguany, també ha augmentat el nombre de raïms que han sortit en cep, però en els controls de maduresa s'ha detectat una disminució del pes respecte anteriors campanyes. Això és degut principalment a la disminució de la pluja. Cal tenir en compte que de juliol a juliol la normalitat pluviomètrica estaria al voltant dels 500L/m2 i enguany fins el 31 de juliol ha estat de 345L/m2. Aquesta dada marcarà de forma important el pes dels raïms, i per tant, els resultats de la verema d'enguany. Tot i que aquestes condicions d’humitat, precipitacions i temperatura poden influir en l’equilibri d’àcids i sucres i en la maduresa química del raïm, s'espera que la qualitat serà molt bona.

Pel que fa al ritme de maduració s’està accelerant en les varietats primerenques i en tipus de sòls en situació d’estrès hídric, però s’espera que el raïm es pugui collir en el seu grau òptim de maduresa. En general, doncs, no s'espera un avançament de la verema respecte l’any passat.

Des de CEVIPE es preveu que durant la segona quinzena d'agost comenci la verema de forma generalitzada i que s'allargui fins a mitjans d'octubre a les zones més altes del Penedès i a la Conca de Barberà. Es preveu el punt àlgid d'entrada de raïm durant la primera quinzena de setembre.

Font: Cevipe
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes 14/10/2019 Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a: Oriol Junqueras per...
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya 11/10/2019 Trenta-vuit metres d’alt i dotze d’ample. 1.358 metres quadrats. Aquests són les dimensions de les tres sitges de la fàbrica de pinsos de Torregrossa que, a finals d’octubre, es convertiran...
Com sona el Celler de Barberà?
Com sona el Celler de Barberà? 10/10/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà organitza, el pròxim divendres 11 d’octubre, la sessió “Com sona el Celler de Barberà?” en el marc de les accions commemoratives del seu 125è...
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva 08/10/2019 JARC lamenta que l’especulació de part de la indústria i envasadors mantinguin una tendència a la baixa del preu FCAC reclama mesures d’autoregulació del mercat obligatòries per a tot el...
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró 04/10/2019 La Fageda ha decidit innovar en el seu producte estrella: el iogurt. Nous envasos, nous gustos, noves textures de iogurt arriben properament al mercat. A partir del proper mes de novembre estarà a...
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA 03/10/2019 Espanya és el principal exportador d’oli d’oliva (428 M€) i el cinquè de vi (300 M€) als Estats Units Les cooperatives denuncien que el sector agroalimentari torna a ser moneda de canvi...
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible 03/10/2019 La XVIII Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d’Ivars ha reunit avui uns 120 productors i tècnics del sector. Antoni Pané, director general de la cooperativa, ha obert l’acte...
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019 02/10/2019 Mel Muria ha participat amb totes les seves gammes de producte Muria BIO a la 8a edició de BioCultura, la fira bienal de productes ecològics i consum responsable més important de l’estat...
La FCAC, contra el malbaratament alimentari
La FCAC, contra el malbaratament alimentari 25/09/2019 En el darrer any, es van aportar unes 14.500 tones de fruita i una part es va destinar a sucs per al conjunt dels Bancs d’Aliments de l’Estat La Federació de Cooperatives Agràries de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x