Comunicats de premsa

Demà, divendres 21 d’octubre, al matí

Trobada bilateral per l’avellana entre Unió Europea i Turquia a Reus

20/10/2016

Els principals agents del sector junt amb la Comissió Europea i el Govern turc analitzaran la situació del mercat i les previsions de collita

Cooperativas Agro-alimentarias de España i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitzen, enguany, la trobada entre la Unió Europea i Turquia sobre el mercat de l’avellana. La reunió, promoguda per la Comissió Europea, es farà demà divendres 21 d’octubre a Reus.

Aquest fòrum se celebra anualment des de 1998 i s’espera l’assistència de més de 45 persones procedents dels quatre països productors del nostre entorn (Turquia, França, Itàlia i Espanya) i dels diferents països consumidors de centre Europa, on es concentra la indústria i el comerç. En concret, hi participaran tots els agents de la cadena de valor (productors, cooperatives, comerç i indústria de segona transformació) així com les Administracions tant de Turquia –principal productor mundial- com de la Unió Europea.

La delegació europea estarà liderada per Roger Palau, vicepresident del Consell Sectorial de Fruita Seca de Cooperativas Agro-alimentarias de España i responsable sectorial de la FCAC. Els assistents analitzaran conjuntament qüestions com la situació del mercat de l’avellana, els preus de les importacions/exportacions i consum, els estocs i les previsions de collita.

Turquia és el primer productor mundial d’avellana amb gairebé el 70% de la producció total, seguit de la UE amb prop del 17%. Dins de la UE, Itàlia és el primer productor amb el 75% de la producció seguit d’Espanya amb el 9%. Turquia és el primer proveïdor d’avellana de la UE amb el 80% del total de les importacions comunitàries. Per aquest motiu, aquesta trobada anual és un espai important del sector per valorar la situació del mercat mundial i europeu.

Segons dades de les cooperatives, la collita al conjunt de l’Estat espanyol se situaria aquesta campanya en unes 13.000 tones closca, una xifra estable però amb una disminució del 3% en relació amb l’any passat (13.440 tones closca). Un 95% de la producció prové de Catalunya, on també es concentra la indústria de transformació d’aquesta fruita seca.

 

Trobada Bilateral UE - Turquia

DATA 21 octubre
HORA 11 h (ATENCIÓ A PREMSA)
LLOC Fira de Reus – Auditori | Av. Bellissens, 42 - REUS (Tarragona)

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari 14/06/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat...
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 12/06/2019 El Xef Nacho Arregui, assessor gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, serà l’encarregat d’oferir un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x