Comunicats de premsa

Demà, divendres 21 d’octubre, al matí

Trobada bilateral per l’avellana entre Unió Europea i Turquia a Reus

20/10/2016

Els principals agents del sector junt amb la Comissió Europea i el Govern turc analitzaran la situació del mercat i les previsions de collita

Cooperativas Agro-alimentarias de España i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitzen, enguany, la trobada entre la Unió Europea i Turquia sobre el mercat de l’avellana. La reunió, promoguda per la Comissió Europea, es farà demà divendres 21 d’octubre a Reus.

Aquest fòrum se celebra anualment des de 1998 i s’espera l’assistència de més de 45 persones procedents dels quatre països productors del nostre entorn (Turquia, França, Itàlia i Espanya) i dels diferents països consumidors de centre Europa, on es concentra la indústria i el comerç. En concret, hi participaran tots els agents de la cadena de valor (productors, cooperatives, comerç i indústria de segona transformació) així com les Administracions tant de Turquia –principal productor mundial- com de la Unió Europea.

La delegació europea estarà liderada per Roger Palau, vicepresident del Consell Sectorial de Fruita Seca de Cooperativas Agro-alimentarias de España i responsable sectorial de la FCAC. Els assistents analitzaran conjuntament qüestions com la situació del mercat de l’avellana, els preus de les importacions/exportacions i consum, els estocs i les previsions de collita.

Turquia és el primer productor mundial d’avellana amb gairebé el 70% de la producció total, seguit de la UE amb prop del 17%. Dins de la UE, Itàlia és el primer productor amb el 75% de la producció seguit d’Espanya amb el 9%. Turquia és el primer proveïdor d’avellana de la UE amb el 80% del total de les importacions comunitàries. Per aquest motiu, aquesta trobada anual és un espai important del sector per valorar la situació del mercat mundial i europeu.

Segons dades de les cooperatives, la collita al conjunt de l’Estat espanyol se situaria aquesta campanya en unes 13.000 tones closca, una xifra estable però amb una disminució del 3% en relació amb l’any passat (13.440 tones closca). Un 95% de la producció prové de Catalunya, on també es concentra la indústria de transformació d’aquesta fruita seca.

 

Trobada Bilateral UE - Turquia

DATA 21 octubre
HORA 11 h (ATENCIÓ A PREMSA)
LLOC Fira de Reus – Auditori | Av. Bellissens, 42 - REUS (Tarragona)

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’ 23/10/2019 Com a acte culminant de la celebració dels 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa, el dijous 31 d'octubre, la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana acollirà l'estrena del...
Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes 14/10/2019 Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a: Oriol Junqueras per...
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya 11/10/2019 Trenta-vuit metres d’alt i dotze d’ample. 1.358 metres quadrats. Aquests són les dimensions de les tres sitges de la fàbrica de pinsos de Torregrossa que, a finals d’octubre, es convertiran...
Com sona el Celler de Barberà?
Com sona el Celler de Barberà? 10/10/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà organitza, el pròxim divendres 11 d’octubre, la sessió “Com sona el Celler de Barberà?” en el marc de les accions commemoratives del seu 125è...
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva 08/10/2019 JARC lamenta que l’especulació de part de la indústria i envasadors mantinguin una tendència a la baixa del preu FCAC reclama mesures d’autoregulació del mercat obligatòries per a tot el...
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró 04/10/2019 La Fageda ha decidit innovar en el seu producte estrella: el iogurt. Nous envasos, nous gustos, noves textures de iogurt arriben properament al mercat. A partir del proper mes de novembre estarà a...
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA 03/10/2019 Espanya és el principal exportador d’oli d’oliva (428 M€) i el cinquè de vi (300 M€) als Estats Units Les cooperatives denuncien que el sector agroalimentari torna a ser moneda de canvi...
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible 03/10/2019 La XVIII Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d’Ivars ha reunit avui uns 120 productors i tècnics del sector. Antoni Pané, director general de la cooperativa, ha obert l’acte...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x