Comunicats de premsa

Avui 28 de febrer, al Palau de la Generalitat

El president Puigdemont rep les 5 DOP Catalanes d’oli

28/02/2017

A l’acte hi assisteixen els guardonats en la IV edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli

El cap de l’Executiu, Carles Puigdemont, ha rebut les cinc denominacions d’origen protegides (DOP) d’oli catalanes amb la finalitat de reconèixer el seu paper en la promoció de l’oli de qualitat i de proximitat. Els guardonats en la IV edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli també han participat a l’acte, fet avui a la tarda al Palau de la Generalitat.

Els Premis DOP Catalanes d’Oli els convoquen les denominacions d’origen Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà, i es lliuren a professionals, investigadors, cuiners i institucions que destaquen en la tasca de difusió de l’oli d’oliva. Aquests premis són una acció dins la campanya de promoció conjunta “Tasta’ls olis d’oliva verge extra amb DOP de Catalunya” que es va iniciar cap a l’any 2011.

El jurat dels premis el conformen els presidents de les cinc DOP. En aquesta edició, s’ha guardonat Jeroni Castell, cap de cuina del restaurant Les Moles; Dr. Eduard Escrich i els supermercats del Grup Bonpreu.

Jeroni Castell ha estat distingit per la seva aposta per l’ús de productes de qualitat i proximitat com a tret distintiu i en concret, per la consideració de l’oli verge extra com un imprescindible a la seva cuina. El Dr. Eduard Escrich per l’àmplia tasca que desenvolupa a la Universitat Autònoma de Barcelona en la recerca i difusió dels efectes beneficiosos del consum d’oli d’oliva. Finalment, el Grup Bonpreu destaca per la defensa dels productes del territori i en concret del verge extra en la seva política d’empresa.

A Catalunya, hi ha 5 denominacions d’origen d’oli: Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà. Aglutinen 92 empreses (que majoritàriament són cooperatives oleícoles) i 17.200 productors. Repartides en 16 comarques, es conreen 45.000 hectàrees d’olivera acollides a DOP i s’elaboren unes 12.000 tones anuals d’oli certificat. 

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari 14/06/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat...
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 12/06/2019 El Xef Nacho Arregui, assessor gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, serà l’encarregat d’oferir un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x