Comunicats de premsa

Avui 28 de febrer, al Palau de la Generalitat

El president Puigdemont rep les 5 DOP Catalanes d’oli

28/02/2017

A l’acte hi assisteixen els guardonats en la IV edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli

El cap de l’Executiu, Carles Puigdemont, ha rebut les cinc denominacions d’origen protegides (DOP) d’oli catalanes amb la finalitat de reconèixer el seu paper en la promoció de l’oli de qualitat i de proximitat. Els guardonats en la IV edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli també han participat a l’acte, fet avui a la tarda al Palau de la Generalitat.

Els Premis DOP Catalanes d’Oli els convoquen les denominacions d’origen Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà, i es lliuren a professionals, investigadors, cuiners i institucions que destaquen en la tasca de difusió de l’oli d’oliva. Aquests premis són una acció dins la campanya de promoció conjunta “Tasta’ls olis d’oliva verge extra amb DOP de Catalunya” que es va iniciar cap a l’any 2011.

El jurat dels premis el conformen els presidents de les cinc DOP. En aquesta edició, s’ha guardonat Jeroni Castell, cap de cuina del restaurant Les Moles; Dr. Eduard Escrich i els supermercats del Grup Bonpreu.

Jeroni Castell ha estat distingit per la seva aposta per l’ús de productes de qualitat i proximitat com a tret distintiu i en concret, per la consideració de l’oli verge extra com un imprescindible a la seva cuina. El Dr. Eduard Escrich per l’àmplia tasca que desenvolupa a la Universitat Autònoma de Barcelona en la recerca i difusió dels efectes beneficiosos del consum d’oli d’oliva. Finalment, el Grup Bonpreu destaca per la defensa dels productes del territori i en concret del verge extra en la seva política d’empresa.

A Catalunya, hi ha 5 denominacions d’origen d’oli: Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà. Aglutinen 92 empreses (que majoritàriament són cooperatives oleícoles) i 17.200 productors. Repartides en 16 comarques, es conreen 45.000 hectàrees d’olivera acollides a DOP i s’elaboren unes 12.000 tones anuals d’oli certificat. 

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Les cooperatives tenen un paper  rellevant en la transició climàtica
Les cooperatives tenen un paper rellevant en la transició climàtica 17/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui, en la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica convocada per la Generalitat per tal d’acordar un full de ruta que...
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català 16/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) està adherida a la plataforma en defensa de mesures urgents per a la fruita de pinyol que lideren una cinquantena d’alcaldes de...
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius 15/01/2020 Aquest servei, que és nou a la Garrotxa, es crea de manera coordinada amb la Xarxa se Salut mental i s’ofereix a 15 persones de la comarca L’objectiu és millorar la seva ocupabilitat...
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia 14/01/2020 La presentació del nou vi Ençà es farà a l'Arxiu Joan Maragall a Barcelona el proper 28 de gener, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta Ençà està fet...
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació 14/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’oposa a l’aplicació d’un impost addicional per l’ús de l’aigua que proposa el Govern de la Generalitat a determinades...
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món 23/12/2019 La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen...
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO 23/12/2019 La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu el primer premi en la categoria afruitat verd dolç, en el marc dels Premis del...
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple 17/12/2019 Per cada ampolla de l’oli OleAurum venuda durant el mes de juliol es destina 1 € a la Fundació, que centra els seus esforços en aturar l'impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa que...
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat 17/12/2019 Com cada any, només obrir la porta ens impregnarà aquella meravellosa olor a la sopa de l’àvia i al rostit del tiet. Elements indispensables de la nostra cultura culinària, base inamovible de...
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel 12/12/2019 L’empresa de mel de luxe artMuria i la de caviar d’oli d’oliva Caviaroli han unit 200 anys d’experiència en apicultura amb el saber fer i la innovació per crear un sorprenent producte:...
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya 29/11/2019 Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs, sumen experiència i qualitat de les seves produccions. Junts posen en valor la tradició gastronòmica catalana i els productes de proximitat en un nou...
Ramon Armengol és el nou president de  les cooperatives agràries europees
Ramon Armengol és el nou president de les cooperatives agràries europees 28/11/2019 Ramon Armengol és responsable de ramaderia i llet de la FCAC La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya expressa la satisfacció arran de l’elecció, per unanimitat, de Ramon Armengol...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x