Comunicats de premsa

Estimació de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Augmenta un 26% la collita d’ametlla

10/05/2017

La superfície productiva de regadiu s’incrementa un 1,4% (principalment a Lleida), mentre creix l’abandonament del secà

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu una bona collita d’ametlla, amb un increment del 26% en relació amb la campanya anterior. La previsió és d’unes 4.579 tones en gra front les 3.635 de la collita 2016/17, i se situa un 30% per sobre de la mitjana dels últims sis anys.

Per comarques, a Lleida l’increment s’elevaria fins al 29%, arribant a les 2.392 tones en gra en front de les 1.855 tones de la campanya anterior. A Tarragona, es preveu un increment de la collita del 23% fins a les 2.187 tones en gra, per damunt de les 1.780 tones de l’any passat.

Roger Palau, responsable de fruita seca de la FCAC, argumenta que “a Catalunya, la primavera ha estat més benigna a nivell de precipitacions que a la restat de l’Estat. Les pluges abundants en el mes de març, unides al fet que no s’hagin produït gelades significatives i a les temperatures adequades de l’hivern i la primavera, expliquen les bones previsions”.

Pel que fa a la superfície productiva, la regressió del secà per abandonament s’està compensant amb la irrupció de noves plantacions en regadiu provocada per les bones perspectives de mercat davant la creixent demanda del consum a nivell mundial.

En concret, la superfície productiva d’ametlla se situa en 36.610 hectàrees, un 1,4% més que l’any anterior quan era de 36.106. Del total, 16.724 hectàrees corresponen a les comarques de Lleida (increment del 2,2%) i 19.886 hectàrees a les de Tarragona (increment del 0,8%). En el conjunt de Catalunya, la superfície de regadiu en ametller ja ocupa unes 5.500 hectàrees.

Malgrat tot, les noves plantacions de regadiu no són la causa principal de l’augment de producció aquesta campanya. Cal tenir en compte que la nova superfície -que tindrà uns rendiments sensiblement superiors- encara té poc pes en el conjunt perquè està en fase d’entrada en producció.

Pel que fa al conreu de la garrofa, s’estima una caiguda dràstica de la producció. Es preveu una collita d’11.000 tones front les 17.500 de la campanya anterior (un 37% menys). Els motius de la davallada es deriven d’un estiu molt sec i calorós que va provocar una floració tardana, a més de les condicions favorables a l’aparició de fongs durant l’hivern.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes 14/10/2019 Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a: Oriol Junqueras per...
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya 11/10/2019 Trenta-vuit metres d’alt i dotze d’ample. 1.358 metres quadrats. Aquests són les dimensions de les tres sitges de la fàbrica de pinsos de Torregrossa que, a finals d’octubre, es convertiran...
Com sona el Celler de Barberà?
Com sona el Celler de Barberà? 10/10/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà organitza, el pròxim divendres 11 d’octubre, la sessió “Com sona el Celler de Barberà?” en el marc de les accions commemoratives del seu 125è...
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva 08/10/2019 JARC lamenta que l’especulació de part de la indústria i envasadors mantinguin una tendència a la baixa del preu FCAC reclama mesures d’autoregulació del mercat obligatòries per a tot el...
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró 04/10/2019 La Fageda ha decidit innovar en el seu producte estrella: el iogurt. Nous envasos, nous gustos, noves textures de iogurt arriben properament al mercat. A partir del proper mes de novembre estarà a...
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA 03/10/2019 Espanya és el principal exportador d’oli d’oliva (428 M€) i el cinquè de vi (300 M€) als Estats Units Les cooperatives denuncien que el sector agroalimentari torna a ser moneda de canvi...
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible 03/10/2019 La XVIII Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d’Ivars ha reunit avui uns 120 productors i tècnics del sector. Antoni Pané, director general de la cooperativa, ha obert l’acte...
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019 02/10/2019 Mel Muria ha participat amb totes les seves gammes de producte Muria BIO a la 8a edició de BioCultura, la fira bienal de productes ecològics i consum responsable més important de l’estat...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x