Comunicats de premsa

Estimació de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Augmenta un 26% la collita d’ametlla

10/05/2017

La superfície productiva de regadiu s’incrementa un 1,4% (principalment a Lleida), mentre creix l’abandonament del secà

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu una bona collita d’ametlla, amb un increment del 26% en relació amb la campanya anterior. La previsió és d’unes 4.579 tones en gra front les 3.635 de la collita 2016/17, i se situa un 30% per sobre de la mitjana dels últims sis anys.

Per comarques, a Lleida l’increment s’elevaria fins al 29%, arribant a les 2.392 tones en gra en front de les 1.855 tones de la campanya anterior. A Tarragona, es preveu un increment de la collita del 23% fins a les 2.187 tones en gra, per damunt de les 1.780 tones de l’any passat.

Roger Palau, responsable de fruita seca de la FCAC, argumenta que “a Catalunya, la primavera ha estat més benigna a nivell de precipitacions que a la restat de l’Estat. Les pluges abundants en el mes de març, unides al fet que no s’hagin produït gelades significatives i a les temperatures adequades de l’hivern i la primavera, expliquen les bones previsions”.

Pel que fa a la superfície productiva, la regressió del secà per abandonament s’està compensant amb la irrupció de noves plantacions en regadiu provocada per les bones perspectives de mercat davant la creixent demanda del consum a nivell mundial.

En concret, la superfície productiva d’ametlla se situa en 36.610 hectàrees, un 1,4% més que l’any anterior quan era de 36.106. Del total, 16.724 hectàrees corresponen a les comarques de Lleida (increment del 2,2%) i 19.886 hectàrees a les de Tarragona (increment del 0,8%). En el conjunt de Catalunya, la superfície de regadiu en ametller ja ocupa unes 5.500 hectàrees.

Malgrat tot, les noves plantacions de regadiu no són la causa principal de l’augment de producció aquesta campanya. Cal tenir en compte que la nova superfície -que tindrà uns rendiments sensiblement superiors- encara té poc pes en el conjunt perquè està en fase d’entrada en producció.

Pel que fa al conreu de la garrofa, s’estima una caiguda dràstica de la producció. Es preveu una collita d’11.000 tones front les 17.500 de la campanya anterior (un 37% menys). Els motius de la davallada es deriven d’un estiu molt sec i calorós que va provocar una floració tardana, a més de les condicions favorables a l’aparició de fongs durant l’hivern.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Les cooperatives agràries augmenten un 2,6% la facturació global
Les cooperatives agràries augmenten un 2,6% la facturació global 19/05/2017 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha presentat, aquest matí, les dades de l’Anuari Socioeconòmic del cooperativisme agrari català 2017 en el decurs de la XXXIV...
Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya
Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya 16/05/2017 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitza la XXXIV Assemblea General, divendres 19 de maig, a Falset (Priorat). La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret,...
El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, farà entrega dels Reconeixements CoopCat 2017 a cooperatives del país
El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, farà entrega dels Reconeixements CoopCat 2017 a cooperatives del país 15/05/2017 El proper divendres 9 de juny al migdia se celebrarà l’acte d’entrega dels Reconeixements CoopCat 2017 amb un dinar a l’Expo Hotel Barcelona (c/ Mallorca, 1-23) adreçat a les cooperatives...
Constituïda l’Associació Economia Social Catalunya
Constituïda l’Associació Economia Social Catalunya 04/05/2017 Després d’un any de treball intens, s’ha constituït a Barcelona, a la seu de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, l’Associació Economia Social Catalunya (AESC), la qual agrupa a...
Vinícola del Priorat presenta el “Mural del Centenari”
Vinícola del Priorat presenta el “Mural del Centenari” 28/04/2017 Amb motiu del centenari del Sindicat Agrícola Vinícola de Gratallops (1917-2017), la cooperativa està organitzant diversos actes commemoratius. El “Mural del Centenari”, de la...
Cevipe presenta
Cevipe presenta "Sol de Nit", una beguda aromatitzada a base de vi amb fruita 27/04/2017 Amb el nom "Sol de Nit" Cevipe presenta una innovadora beguda aromatitzada a base de vi amb fruita. Un producte nou, jove, fresc i afruitat, elaborat a base de vi blanc o rosat amb la...
La Central d’Assegurances d’ActelGrup celebra el 30è aniversari
La Central d’Assegurances d’ActelGrup celebra el 30è aniversari 21/04/2017 La Seu Vella de Lleida va acollir l’acte de celebració del 30è aniversari de la Central d’Assegurances d'ActelGrup, en què van assistir un centenar de persones, entre representants...
Edició especial de les Masroig Food Trucks per celebrar els 100 anys
Edició especial de les Masroig Food Trucks per celebrar els 100 anys 19/04/2017 El proper 29 d’abril Celler Masroig organitza, per tercer any consecutiu, la trobada de Masroig Food Trucks. La plaça del Celler es tornarà a omplir de caravanes-cuina i oferirà un pla...
Cellers Unió patrocina la Fira del Vi de Falset
Cellers Unió patrocina la Fira del Vi de Falset 18/04/2017 Cellers Unió patrocinarà la Fira del Vi de Falset 2017, que enguany se celebrarà del 29 d’Abril a l’1 de maig. Amb aquest acord Cellers Unió vol mostrar el seu suport a la Fira del Vi de...
Es presenta el “Vi Solidari” de la Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre
Es presenta el “Vi Solidari” de la Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre 05/04/2017 La Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre presenta, el pròxim dissabte 8 d’abril, el “Vi Solidari” a favor de l’Associació Jeroni de Moragas, que des de l’any 1979 acompanya...
Aquesta Setmana Santa, experiències úniques per celebrar els 100 anys del Celler Masroig
Aquesta Setmana Santa, experiències úniques per celebrar els 100 anys del Celler Masroig 31/03/2017 Com ja s’havia anunciat, aquest any Celler Masroig celebra 100 anys i per aquest motiu, durant la Setmana Santa, organitza diverses experiències enoturístiques exclusives i emocionants amb les...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x