Unió Corporació Alimentària, SCCL ha celebrat el seu 75è aniversari en una emotiva Assemblea General de socis que ha tingut lloc aquest divendres a Reus. L’Assemblea ha comptat amb la presència de més de 250 representants de les cooperatives associades i ha servit per a retre homenatge a la història d’èxit d’Unió i a tots aquells que n’han format part.
L’acte ha comptat amb l’assistència del Secretari General d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació David Mascort i l’Alcalde de Reus Carles Pellicer entre altres autoritats de la Generalitat. Mascort ha destacat el control democràtic que caracteritza les entitats cooperatives i ha assenyalat que aquest model ha de ser un exemple per al desenvolupament del país. Per la seva banda, Carles Pellicer ha subratllat el paper històric d’Unió de suport als agricultors i s’ha mostrat “orgullós” de comptar amb aquesta entitat a la ciutat de Reus.
Durant l’acte s’ha fet un repàs a la trajectòria d’Unió des de la seva creació l’any 1942. S’ha volgut tenir un record especial pels expresidents de l’entitat. També s’ha fet una especial menció al paper de les dones pageses, que han participat sempre en el treball al camp i han estat un dels pilars de les famílies agricultores. D’altra banda, s’ha reclamat el suport de l’Administració per a millorar la competitivitat del món cooperatiu i per fomentar la incorporació de les noves generacions al sector.
En el marc d’aquesta l’Assemblea General, Unió ha presentat els resultats de l’exercici 2016/17 en el qual ha consolidat el creixement dels darrers anys, amb una facturació global de 66,3 milions d’euros. L’entitat ha seguit focalitzant les seves exportacions en mercats d’alt valor afegit (principalment Europa i Estats Units), aconseguint superar els 35 milions d’euros de vendes a l’estranger.
De cara al futur Unió aposta per guanyar dimensió amb l’objectiu de poder competir en un mercat global cada dia més exigent, dominat pels clients amb un gran poder de compra. A més, Unió manté el seu compromís amb la innovació i amb la qualitat per tal de donar resposta a les necessitats més exigents dels seus clients.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h