Carregant web FCAC

Després dels iogurts i els gelats, La Fageda aposta per les melmelades

Amb un creixement de vendes del 22% l’any passat i una renovació complerta de la seva gamma de varietats, LA FAGEDA es reposiciona en el mercat de les melmelades tradicionals

15/05/2019

L’obrador funciona al mateix temps com un espai de treball i terapèutic on 30 persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental hi troben feina o ocupació

La Fageda llança aquesta primavera un nou assortiment de melmelades amb una imatge i un packaging més moderns, tot i que sense perdre les arrels. La gamma, pensada per a esmorzars, presenta 7 gustos de melmelades: maduixa, préssec, figa, pera, pruna, tomàquet i fruits vermells. A banda del gustos, s’han introduït innovacions pel que fa a l’elaboració ja que contenen exclusivament sucre de canya i suc de llimona, a banda de la fruita natural amb un percentatge superior al 60%. Per tant, no conté ni colorants ni conservants i la seva textura es consistent i amb trossos de fruita.

La nova imatge destaca per la claredat i transparència ja que les etiquetes permeten  veure-hi dins el pot. L’eslògan que l’il·lustra diu: “L’únic secret és la bona fruita cuita lentament”. Així ho testimonien els 40.000 visitants que cada any recorren les instal·lacions de La Fageda a Santa Pau i poden observar els vuit focs que couen lentament el contingut de vuit grans olles. En els pots també s’hi pot llegir la procedència de la fruita, la més propera i de la millor qualitat possibles, tot elaborat al bell mig del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

L’envàs segueix sent de vidre i està disponible en dos formats, pots individuals de 230g o dos packs amb assortits diferents, cadascú dels quals conté 3 pots de 43g.

L’any 2018 La Fageda va produir 37.000kg de melmelades (9% més que el 2017) i va facturar pel mateix concepte 219.000 euros (22% superior a l’exercici anterior).

La Fageda elabora melmelades des del 2012, moment en que va ser necessari recol·locar 20 treballadors de l’antic viver forestal que s’havien quedat sense feina. Actualment hi ha prop de 30 persones que treballen o fan feines ocupacionals a l’obrador de melmelades de La Fageda.

La Fageda va néixer a Olot ara fa 37 anys. 5 anys més tard es traslladar a la finca actual de Mas Els Casals, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa on  desenvolupa diverses activitats agropecuàries. A banda de portar una granja de vaques de llet, elabora gelats i és el segon fabricant de iogurt a Catalunya. Cal remarcar que el 60% de la plantilla de la fundació presenta una discapacitat psíquica o un malaltia mental crònica. També presta serveis d’habitatge, ocupacionals i de lleure.

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya