Carregant web FCAC

La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró

Després de 26 anys fabricant iogurt, La Fageda innova en gustos, formats i envasos

04/10/2019

El proper mes de novembre introdueix el iogurt a granel gràcies a un acord amb l'empresa Granel Community i a principis del 2020 posa al mercat 3 varietats de iogurts "cremosos"

La Fageda ha decidit innovar en el seu producte estrella: el iogurt. Nous envasos, nous gustos, noves textures de iogurt arriben properament al mercat. A partir del proper mes de novembre estarà a la venda el iogurt natural cremós en format granel. La Fageda va començar a fabricar iogurt natural cremós l’any passat en galledes de 3 kg per al sector de l’hostaleria i la restauració. Ara ha arribat a un acord amb l’empresa catalana Granel Community perquè els consumidors puguin comprar a granel el iogurt cremós d’aquesta marca en 5 de les seves botigues, concretament a Vic, Palamós, Barcelona, El Vendrell i Vilanova i la Geltrú. Les botigues disposaran de neveres dispensadores que permetran comprar la quantitat de iogurt que es vulgui i servir-se en envàs biodegradable. Un cop a la nevera de casa, es recomana consumir-lo durant els 4 dies següents. Aquesta modalitat de iogurt és una evolució del iogurt de granja que La Fageda fabrica des de fa 26 anys. Té una textura cremosa que evoca la untuositat d’un iogurt grec, però a diferència d’aquest no conté nata afegida. Tampoc no porta sucre afegit, és poc àcid i sobretot, molt versàtil. Això vol dir que té moltes possibilitats gastronòmiques. Tant és un plaer menjar-lo sol, com elaborar amb ell les pròpies receptes o idear postres gurmets.

D’altra banda, La Fageda prepara el llançament, pel primer trimestre del 2020, d’una nova família de iogurts en envàs de cartró i en format de mig quilo. Es tractarà de la família de iogurts “Cremosos”: el natural, el natural desnatat i el natural amb sucre de canya. L’envàs de cartró de 500 g és especialment sostenible i es pot reciclar com a residu de paper i cartró. Una tecnologia nova i un producte amb la qualitat de sempre, resumeix Oriol Gol, director d’Innovació de La Fageda.

Sílvia Domènech, directora comercial i de màrqueting, ho resumeix així: El compromís de la nostra marca ha sigut sempre fer productes bons i saludables. A aquestes qualitats hi hem de sumar la capacitat d’adaptar-los a modalitats de consum que marquen tendències, que són avantatjoses pels nostres consumidors, respectuoses pel nostre medi i en consonància amb la raó de ser de La Fageda”.

L’any passat La Fageda va produir 11.000 tones de iogurt a les seves instal·lacions de Santa Pau, essent-ne el segon fabricant a Catalunya.

La Fageda va néixer a Olot ara fa 37 anys. 5 anys més tard es trasllada a la finca actual de Mas Els Casals, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on hi desenvolupa diverses activitats agropecuàries. A banda de portar una granja de vaques de llet i fabricar iogurts i postres làcties, elabora gelats i melmelades. El 60% de la plantilla de la fundació presenta una discapacitat psíquica o un malaltia mental crònica. També presta serveis d’habitatge, ocupacionals i de lleure.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya