L’any passat, Mel Muria es va proposar un nou repte que va consistir en la creació, producció i realització de la primera edició de la Festa de la Crestada de la Mel de Romer. La resposta aconseguida ha propiciat que enguany se’n celebri una nova edició, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Tortosa.
La Festa de la Crestada de la Mel de Romer és una festa de caire familiar i popular on els participants podran gaudir d’un matí ple d’activitats relacionades amb el món de la mel i la crestada (“crestar” vol dir “treure de les arnes les bresques amb la mel deixant-hi les necessàries perquè les abelles es puguin alimentar”). L’acció de crestar és una de les activitats més espectaculars del món de l’apicultura, que ha evolucionat amb el pas del temps.
Els assistents es vestiran d’apicultors i participaran activament en la crestada. A l’entorn d’aquesta activitat, la festa també inclou la visita a Múria Centre d’Interpretació Apícola, el trasllat en autocar fins al bosc, a l’Espai Natural Múria, per veure les arnes i participar en la crestada; la visualització del procés d’elaboració de la mel i un tast de mel a les instal·lacions de Mel Múria.
Una de les novetats més destacades de la segona edició de la festa serà la implicació de diversos restaurants del Perelló -com Ambigú, Can Subirats, Censals, La Table de Gilet, Mos de Tros i Perales- que han preparat menús especials per a l’ocasió tant per adults com per infants.
Una altra novetat serà la presència i participació de Joseret i la seva rondalla, que aproparà als participants la tradicional jota de les nostres terres.
Més informació
Rafel Muria, president | melmuria@melmuria.com | 977 490 034
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h