Qui som

Qui som

A principi dels anys ’80, un grup de persones van creure en la necessitat d'articular una entitat que conferís representació a l'històric moviment cooperatiu agrari català.

Així va néixer la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, constituïda formalment l'any 1983 a l'empara de Llei de cooperatives de Catalunya.

Des d’aleshores, la Federació ha esdevingut l’òrgan de representació i defensa del cooperativisme agrari amb la finalitat de reforçar l’activitat econòmica i social d’aquest sector, i ha fet extensiu el seu compromís al conjunt de la població agrària i el món rural. Així mateix, contribueix al desenvolupament de les empreses cooperatives amb recursos per potenciar el creixement, la millora constant i la competitivitat de les seves associades.

A Catalunya, hi ha 231 cooperatives federades que aglutinen més de 76.500 socis i generen més de 4.000 llocs de treball. La facturació agregada se situa en uns 1.500 milions d’euros.

La seu social de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya és la Casa de l’Agricultura a Barcelona, on comparteix edifici amb la resta d’organitzacions representatives del sector agroalimentari català. A Lleida, també té oberta una oficina amb la finalitat de garantir un servei de proximitat en el territori.

Més de 30 anys d’història

El 7 de juny de 2013, unes 450 persones arribades d’arreu del territori català han celebrat el 30è aniversari de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya a l’Església del Poble Vell de Corbera d’Ebre. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit l’acte commemoratiu; també hi han assistit el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, representants del Govern i entitats de l’àmbit econòmic i social.

S’ha homenatjat els cooperativistes que han estat presidents de l’organització des què es va fundar. Antoni Casanovas i Brugal va liderar la Federació fins al 1990. Prengué el relleu Xavier Tubert i Alsina que va presidir la FCAC des del 1990 fins al 2008, una etapa caracteritzada pel creixement i consolidació de l’estructura inicial. L’any 2008, en Josep Pere Colat i Clua va ser elegit president i va defensar el diàleg, la proximitat i la funció representativa del sector. Des de juliol de 2014, Ramon Sarroca i Capell presideix la Federació amb una aposta estratègica per augmentar la proximitat a les cooperatives sòcies i potenciar el reconeixement i la visibilitat del col·lectiu.

En el 30è aniversari, també s’ha fet un homenatge a tots els socis i sòcies cooperativistes i s’ha reconegut la tasca de totes les persones que han estat vinculades amb la Federació durant aquestes tres dècades.

BUREAU VERITAS
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x