Qui som

A principi dels anys ’80, un grup de persones van creure en la necessitat d'articular una entitat que conferís representació a l'històric moviment cooperatiu agrari català.

Així va néixer la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, constituïda formalment l'any 1983 a l'empara de Llei de cooperatives de Catalunya.

Des d’aleshores, la Federació ha esdevingut l’òrgan de representació i defensa del cooperativisme agrari amb la finalitat de reforçar l’activitat econòmica i social d’aquest sector, i ha fet extensiu el seu compromís al conjunt de la població agrària i el món rural. Així mateix, contribueix al desenvolupament de les empreses cooperatives amb recursos per potenciar el creixement, la millora constant i la competitivitat de les seves associades.

A Catalunya, hi ha 204 cooperatives federades que aglutinen gairebé 31.500 socis productors i 4.500 llocs de treball. La facturació agregada se situa en uns 1.600 milions d’euros.

La seu social de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya és la Casa de l’Agricultura a Barcelona, on comparteix edifici amb la resta d’organitzacions representatives del sector agroalimentari català. A Lleida, també té oberta una oficina amb la finalitat de garantir un servei de proximitat en el territori.

Més de 30 anys d’història

El 7 de juny de 2013, unes 450 persones arribades d’arreu del territori català han celebrat el 30è aniversari de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya a l’Església del Poble Vell de Corbera d’Ebre. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit l’acte commemoratiu; també hi han assistit el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, representants del Govern i entitats de l’àmbit econòmic i social.

S’ha homenatjat els cooperativistes que han estat presidents de l’organització des què es va fundar. Antoni Casanovas i Brugal va liderar la Federació fins al 1990. Prengué el relleu Xavier Tubert i Alsina que va presidir la FCAC des del 1990 fins al 2008, una etapa caracteritzada pel creixement i consolidació de l’estructura inicial. L’any 2008, en Josep Pere Colat i Clua va ser elegit president i va defensar el diàleg, la proximitat i la funció representativa del sector. Des de juliol de 2014, Ramon Sarroca i Capell presideix la Federació amb una aposta estratègica per augmentar la proximitat a les cooperatives sòcies i potenciar el reconeixement i la visibilitat del col·lectiu.

En el 30è aniversari, també s’ha fet un homenatge a tots els socis i sòcies cooperativistes i s’ha reconegut la tasca de totes les persones que han estat vinculades amb la Federació durant aquestes tres dècades.

BUREAU VERITAS
Singulars
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x