Carregant web FCAC

“Calçotada Berciana”, dissabte 14 de gener a Lleó

Agermanament gastronòmic de la IGP Calçot de Valls amb la IGP Botillo del Bierzo

Les cooperatives agràries comercialitzadores de calçot dins la Indicació Geogràfica Protegida són Valls, Cambrils i Alcover

11/01/2017

La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls protagonitza, aquest dissabte, un agermanament amb la IGP Botillo del Bierzo. L’acte tindrà lloc a Lleó i té com a finalitat promoure el coneixement i el consum d’aquest producte tan característic també a fora de Catalunya.

El promotor de la iniciativa és Xavier Cuadras, català establert a Lleó on, des de fa alguns anys, organitza calçotades i que recentment ha apostat per substituir la carn a la brasa que acompanya el calçot per “Botillo”, tradicional “cocido” de la zona lleonesa del Bierzo.

A Catalunya, hi ha 3 cooperatives comercialitzadores dins la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls: Cooperativa Agrícola de Valls, Cooperativa de Cambrils i Cooperativa Agrícola d’Alcover.

Reconeguts per la IGP, es produeixen uns 13 milions d’unitats de calçots anuals, que representen sobre un 15% del consum de calçot a Catalunya.

Els objectius de la IGP passen per promoure el calçot de qualitat al temps que es duen a terme iniciatives de recerca per a una millor selecció del manat, buscant una major uniformitat dels calçots i uns nivells mínims de gruix i de llargada.

 

Més informació

“Calçotada Berciana” - Agermanament IGP Calçot de Valls i Botillo del Bierzo
Dissabte 14 de gener, a les 13h
Restaurant “El Reguero Moro” (Lleó)

Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

14.03.2025

Esmorzar al Priorat entre oliveres

03/2025

A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...

14.03.2025

Cranc del Delta amb ajoblanco de calçots del Prat

03/2025

Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya