La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls protagonitza, aquest dissabte, un agermanament amb la IGP Botillo del Bierzo. L’acte tindrà lloc a Lleó i té com a finalitat promoure el coneixement i el consum d’aquest producte tan característic també a fora de Catalunya.
El promotor de la iniciativa és Xavier Cuadras, català establert a Lleó on, des de fa alguns anys, organitza calçotades i que recentment ha apostat per substituir la carn a la brasa que acompanya el calçot per “Botillo”, tradicional “cocido” de la zona lleonesa del Bierzo.
A Catalunya, hi ha 3 cooperatives comercialitzadores dins la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls: Cooperativa Agrícola de Valls, Cooperativa de Cambrils i Cooperativa Agrícola d’Alcover.
Reconeguts per la IGP, es produeixen uns 13 milions d’unitats de calçots anuals, que representen sobre un 15% del consum de calçot a Catalunya.
Els objectius de la IGP passen per promoure el calçot de qualitat al temps que es duen a terme iniciatives de recerca per a una millor selecció del manat, buscant una major uniformitat dels calçots i uns nivells mínims de gruix i de llargada.
Més informació
“Calçotada Berciana” - Agermanament IGP Calçot de Valls i Botillo del Bierzo
Dissabte 14 de gener, a les 13h
Restaurant “El Reguero Moro” (Lleó)
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h