Carregant web FCAC

Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida

05/11/2018
Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida
Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida
Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida
Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida © DOP Les Garrigues

En el marc de la Fira de Sant Miquel, la DOP Les Garrigues va organitzar múltiples activitats que contribueixen a millorar el coneixement de l’oli verge extra, les seves propietats i les característiques organolèptiques i culinàries.

Una de les accions més atractives, i que va comptar amb un centenar d’assistents, va ser el maridatge entre oli d’oliva verge extra de la DOP Les Garrigues i la fruita de la cooperativa Fruits de Ponent.

Pep Nogué, director culinari del Culinary Institute of Barcelona (CIB) i cuiner del programa de Catalunya Ràdio “El Suplement”, va ser el responsable de dirigir el maridatge d’aquests productes característics de les comarques lleidatanes. Pep Nogué va presentar fins a sis receptes, des d’aperitius a postres, que mostraven com la combinació d’oli i fruita permet aconseguir un triple resultat: salut, tradició i bona cuina.

D’altra banda, la novetat del Passeig de l’Oli amb Denominació d’Origen permetia dur a terme un recorregut sensorial per reconèixer les diferents aromes i sabors de l’oli d’oliva verge extra, a més de conèixer millor la vintena de cooperatives integrades a la DOP. L’èxit de la iniciativa ja ha fet anunciar als organitzadors que es potenciarà en futures edicions.

La cuina amb oli d’oliva verge extra també té un paper rellevant en la prevenció de malalties per la seva resistència a les altes temperatures. En el marc del Taller per a una alimentació saludable organitzat conjuntament per la DOP Les Garrigues i l’Associació Contra el Càncer-Lleida, la Dra. Antonieta Barahona, especialista en nutrició, alimentació i salut, el va recomanar com a especialment idoni per ser utilitzat diàriament a la cuina.

Tastos d’oli i berenars de pa amb oli i xocolata van ser altres atractius promoguts per la DOP Les Garrigues, així com el foment de la cultura de l’oli entre els nens amb l’organització de l’activitat Dibuixa i pinta i els sortejos d’oli entre els visitants de la fira.

PEP NOGUÉ, director culinari del Culinary Institute of Barcelona

“A Lleida hi ha coses molt bones, com la fruita i l’oli d’oliva verge extra amb Denominació d’Origen Les Garrigues, i la relació que s’estableixi entre aquests productes pot ser múltiple. Ens podem pensar que la fruita és només per menjar a mossegades, però el cert és que també combina de meravella a la cuina salada i a l’agredolça i, sobretot, ben amanit amb aquest oli d’oliva verge extra. Així, a més de gastronomia, fem salut, territori, tradició i com no, molta cuina!”

 

Altres notícies

Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya

15/06/2021

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitza la XXXVIII Assemblea General demà passat, 17 de juny. És la segona ocasió en...

La FCAC sol·licita revertir la retallada d'un 74% al desenvolupament rural

02/06/2021

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) sol·licita que el Ministeri d’Agricultura reverteixi la retallada del 74% del...

La Cooperativa Agrària de Torelló inaugura una agrobotiga capdavantera en consum sostenible

01/06/2021

La Cooperativa Agrària de Torelló inaugura, el proper dijous 3 de juny, una agrobotiga capdavantera en el consum sostenible de forma integral. El...

Les cooperatives agràries, més a prop del consumidor amb la venda on-line

27/05/2021

Un total de 31 cooperatives agràries amb portals de venda on-line de productes agroalimentaris han participat en la jornada "El comerç...

Cevipe Grup Cooperatiu col·labora en la inserció de persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental

26/05/2021

El Francis i l’Adrià actualment estan fent les pràctiques amb Cevipe Grup Cooperatiu, SCCL col·labora habitualment amb el programa de...

Entrega dels premis del I Concurs ‘Les millors mels catalanes’

20/05/2021

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, amb...

Un terç del consum energètic de les cooperatives agràries prové de fonts renovables

19/05/2021

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) estima que el 30,8% del consum energètic per part de les cooperatives agràries prové...

Entrega dels premis del I Concurs "Les millors mels catalanes"

18/05/2021

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya seran reconegudes en l’entrega dels premis del I Concurs ‘Les millors mels catalanes’, que...

Som socis de:
Amb el suport de