Carregant web FCAC

Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida

05/11/2018
Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida
Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida
Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida
Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida © DOP Les Garrigues

En el marc de la Fira de Sant Miquel, la DOP Les Garrigues va organitzar múltiples activitats que contribueixen a millorar el coneixement de l’oli verge extra, les seves propietats i les característiques organolèptiques i culinàries.

Una de les accions més atractives, i que va comptar amb un centenar d’assistents, va ser el maridatge entre oli d’oliva verge extra de la DOP Les Garrigues i la fruita de la cooperativa Fruits de Ponent.

Pep Nogué, director culinari del Culinary Institute of Barcelona (CIB) i cuiner del programa de Catalunya Ràdio “El Suplement”, va ser el responsable de dirigir el maridatge d’aquests productes característics de les comarques lleidatanes. Pep Nogué va presentar fins a sis receptes, des d’aperitius a postres, que mostraven com la combinació d’oli i fruita permet aconseguir un triple resultat: salut, tradició i bona cuina.

D’altra banda, la novetat del Passeig de l’Oli amb Denominació d’Origen permetia dur a terme un recorregut sensorial per reconèixer les diferents aromes i sabors de l’oli d’oliva verge extra, a més de conèixer millor la vintena de cooperatives integrades a la DOP. L’èxit de la iniciativa ja ha fet anunciar als organitzadors que es potenciarà en futures edicions.

La cuina amb oli d’oliva verge extra també té un paper rellevant en la prevenció de malalties per la seva resistència a les altes temperatures. En el marc del Taller per a una alimentació saludable organitzat conjuntament per la DOP Les Garrigues i l’Associació Contra el Càncer-Lleida, la Dra. Antonieta Barahona, especialista en nutrició, alimentació i salut, el va recomanar com a especialment idoni per ser utilitzat diàriament a la cuina.

Tastos d’oli i berenars de pa amb oli i xocolata van ser altres atractius promoguts per la DOP Les Garrigues, així com el foment de la cultura de l’oli entre els nens amb l’organització de l’activitat Dibuixa i pinta i els sortejos d’oli entre els visitants de la fira.

PEP NOGUÉ, director culinari del Culinary Institute of Barcelona

“A Lleida hi ha coses molt bones, com la fruita i l’oli d’oliva verge extra amb Denominació d’Origen Les Garrigues, i la relació que s’estableixi entre aquests productes pot ser múltiple. Ens podem pensar que la fruita és només per menjar a mossegades, però el cert és que també combina de meravella a la cuina salada i a l’agredolça i, sobretot, ben amanit amb aquest oli d’oliva verge extra. Així, a més de gastronomia, fem salut, territori, tradició i com no, molta cuina!”

 

Altres notícies
30.04.2025

Candidatura conjunta a les eleccions de la Junta Rectora del CCPAE

30/04/2025

Amb l'objectiu de continuar garantint un model de certificació ecològica pública basada en el dret públic, el control democràtic i la...

30.04.2025

Els socis de les cooperatives donen el tret de sortida a la campanya d'arròs

30/04/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que avui s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del marge...

29.04.2025

Covides acull una sessió pràctica de calibratge d'equips d'aplicació de fitosanitaris

29/04/2025

La cooperativa Covides ha acollit una nova sessió pràctica sobre el calibratge d’equips d’aplicació de productes fitosanitaris, aquesta vegada...

11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

10.04.2025

La FCAC presenta propostes a l'ACA

10/04/2025

Representants de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), encapçalats pel president Ramon Sarroca, han mantingut recentment una...

07.04.2025

La FCAC al Comitè mixt de fruita de llavor

07/04/2025

Avinyó (França) ha acollit el Comitè Mixt de Fruita de Llavor, en què han participat representants de diferents països europeus productius...

04.04.2025

La FCAC reclama urgència per desburocratitzar el sector agrari

04/04/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es reuneix, avui 4 d’abril, amb el Departament d’Agricultura i la Comissió...

03.04.2025

L'impacte directe dels aranzels dels EUA a les exportacions agroalimentàries catalanes superaria 110 M€

03/04/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la decisió del president dels Estats Units, Donald Trump, d’aprovar...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya