Carregant web FCAC

40 anys DOP Siurana

07/08/2019
40 anys DOP Siurana
40 anys DOP Siurana © DOP Siurana

L’oli d’oliva verge extra DOP Siurana representa l’essència d’un territori amb història i tradició, és fruit de la qualitat i té un indiscutible sabor de salut.

Amb el pas dels anys, aquesta denominació d’origen –que va néixer l’any 1977 i enguany celebra el 40 anys del primer reglament del Consell Regulador- ha anat guanyant volum i valor afegit, esdevenint la primera DO catalana d’oli a certificar en ecològic.

Per commemorar l’aniversari, s’ha replantat una olivera centenària als jardins de la seva seu -ubicada a l’edifici modernista de l’Estació Enològica de Reus- que evidencia la importància històrica del cultiu de l’olivera a l’arc mediterrani.

Antoni Galceran, president de la DOP Siurana, va voler destacar “l’orgull de l’aliment que produïm” i va insistir en la importància de “continuar fent pedagogia de la necessitat de consumir oli d’oliva verge extra, especialment amb tallers a les escoles i transmetent als professionals el valor que aquest producte aporta les cuines i els restaurants”.

La DOP Siurana representa 32 envasadores -majoritàriament, cooperatives- i 4.784 productors que conreen unes 8.782 hectàrees d’olivera. S’estén a set comarques: Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Tarragonès.

Els últims anys, aquest reconeixement d’origen i qualitat ha centrat els esforços a augmentar el volum d’envasat, passant del 43 al 70% de la producció i bona part en envasos petits, de més valor afegit.

Altres notícies
15.12.2022

Nadal solidari a Empordàlia

15/12/2022

El celler Empordàlia celebra un Nadal solidari. No és la primera vegada que el celler empordanès col·labora amb entitats sense ànim de lucre i...

07.12.2022

Viniscoop rep el Premi Cambra 2022 a la Innovació i Transformació Digital

07/12/2022

Viniscoop és el primer e-commerce especialitzat en vi social. És a dir, vi elaborat per cooperatives catalanes, sota un model d’economia social i...

05.12.2022

Les cooperatives agràries busquen alternatives a l’encariment de l’energia

12/2022

L’estudi sobre l’impacte de la crisi energètica dut a terme per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que el sector...

05.12.2022

Comunitats Energètiques Rurals

12/2022

Coincidint amb l’encariment de la despesa energètica i per contribuir a un món més net i sostenible, la Federació de Cooperatives Agràries de...

05.12.2022

Les gelades d’abril aturen parcialment les cooperatives

12/2022

L’abril d’aquest any 2022 es recordarà al camp català per una gelada històrica a les comarques de Lleida i Terres de l’Ebre, amb...

05.12.2022

Canvi d'escenari amb la nova PAC

12/2022

Espanya ha estat dels primers estats membres a disposar del Pla Estratègic de la PAC (PEPAC) per al període 2023-2027, que Brussel·les va aprovar...

05.12.2022

El model de ramaderia del futur

12/2022

Des de principi d’any, les problemàtiques i inquietuds de la ramaderia es debaten en el marc del grup de treball específic del sector integrat...

05.12.2022

Carxofes del Prat i Espigoladors, sinergia social

12/2022

La Cooperativa Agrícola del Prat fa temps que elabora productes a partir del seu producte estrella: la Carxofa Prat, una carxofa de la varietat...

Som socis de
Amb el suport de