L’oli d’oliva verge extra DOP Siurana representa l’essència d’un territori amb història i tradició, és fruit de la qualitat i té un indiscutible sabor de salut.
Amb el pas dels anys, aquesta denominació d’origen –que va néixer l’any 1977 i enguany celebra el 40 anys del primer reglament del Consell Regulador- ha anat guanyant volum i valor afegit, esdevenint la primera DO catalana d’oli a certificar en ecològic.
Per commemorar l’aniversari, s’ha replantat una olivera centenària als jardins de la seva seu -ubicada a l’edifici modernista de l’Estació Enològica de Reus- que evidencia la importància històrica del cultiu de l’olivera a l’arc mediterrani.
Antoni Galceran, president de la DOP Siurana, va voler destacar “l’orgull de l’aliment que produïm” i va insistir en la importància de “continuar fent pedagogia de la necessitat de consumir oli d’oliva verge extra, especialment amb tallers a les escoles i transmetent als professionals el valor que aquest producte aporta les cuines i els restaurants”.
La DOP Siurana representa 32 envasadores -majoritàriament, cooperatives- i 4.784 productors que conreen unes 8.782 hectàrees d’olivera. S’estén a set comarques: Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Tarragonès.
Els últims anys, aquest reconeixement d’origen i qualitat ha centrat els esforços a augmentar el volum d’envasat, passant del 43 al 70% de la producció i bona part en envasos petits, de més valor afegit.
El celler Empordàlia celebra un Nadal solidari. No és la primera vegada que el celler empordanès col·labora amb entitats sense ànim de lucre i...
Viniscoop és el primer e-commerce especialitzat en vi social. És a dir, vi elaborat per cooperatives catalanes, sota un model d’economia social i...
L’estudi sobre l’impacte de la crisi energètica dut a terme per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que el sector...
Coincidint amb l’encariment de la despesa energètica i per contribuir a un món més net i sostenible, la Federació de Cooperatives Agràries de...
L’abril d’aquest any 2022 es recordarà al camp català per una gelada històrica a les comarques de Lleida i Terres de l’Ebre, amb...
Espanya ha estat dels primers estats membres a disposar del Pla Estratègic de la PAC (PEPAC) per al període 2023-2027, que Brussel·les va aprovar...
Des de principi d’any, les problemàtiques i inquietuds de la ramaderia es debaten en el marc del grup de treball específic del sector integrat...
La Cooperativa Agrícola del Prat fa temps que elabora productes a partir del seu producte estrella: la Carxofa Prat, una carxofa de la varietat...
Comprant producte de cooperativa, fem país
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h