Els ramaders i ramaderes de Llet Nostra es solidaritzen amb els que més pateixen durant aquests dies: persones de risc, com ara malaltes o majors de 70 anys, famílies desfavorides que no poden accedir a menjar o els professionals sanitaris que treballen en situació de màxim estrès.
Per aquest motiu Llet Nostra fa donació de llet, iogurts i postres a entitats com hospitals i Banc dels Aliments. I també participa en accions coordinades com la de Health Warriors i la Cistella contra la Covid.
De moment, Llet Nostra ha donat més de 12.000 litres de llet i 4.000 iogurts i postres.
Als sanitaris
Llet Nostra és conscient del sobreesforç que tot el personal sanitari del país està realitzant i que, en moltes ocasions, han vist com el gran volum de feina els ha reduït les opcions de deixar els seus llocs de treball per alimentar-se.
Per aquest motiu, Llet Nostra està fent arribar a diferents centres hospitalaris del país productes de la seva marca, com ara postres, iogurts o llet. Com les donacions de iogurts i postres Els Músics i Cremes Catalana als sanitaris treballadors de l’Hospital Clínic i de la Vall d’Hebron de Barcelona.
L’objectiu de Llet Nostra és ajudar aquests professionals a mantenir una dieta equilibrada en la situació de gran desgast com la que estan passant.
Les famílies desfavorides, ara en són més
D’altra banda, Llet Nostra continua amb la seva política de col·laboració amb el Banc dels Aliments, Creu Roja i altres entitats benèfiques que distribueixen menjar entre famílies necessitades. Tristament, i com ha informat el mateix Banc dels Aliments i Creu Roja, la demanda de menjar ha augmentat fins un 25% degut a que hi ha més famílies en risc d’exclusió social a causa de la situació actual.
Amb Health Warriors
Per sumar esforços, Llet Nostra s’ha incorporat a la iniciativa Health Warriors. Una acció solidària que es centre a Barcelona i que uneix a diferents marques alimentaries així com a empreses de restauració per distribuir producte entre els treballadors sanitaris i que compte amb la col·laboració de taxistes voluntaris. De moment, Llet Nostra ha fet una donació de llet i làctics, entre iogurts i postres de Els Músics (mató, fruita seca i mel).
Amb la Cistella contra la Covid
Llet Nostra participa en l’acció solidària d’abastiment alimentari per la prevenció del contagi del Virus de la COVID-19. L’objectiu és ajudar a disminuir la saturació del sistema sanitari. La idea és abastir de lots d’alimentació bàsica a persones majors de 70 anys, malalts lleus de COVID i persones amb altres patologies greus (com ara càncer i diabetis).
La iniciativa compte amb la col·laboració de diferents empreses alimentàries, com Llet Nostra, que fan donació de producte. També participa com a centre logístic i de distribució Correos. I la coordinació és de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Asociación Española contra el Cáncer, l’Associació de Diabetis de Catalunya i LINE Sports. La Cistella contra el Covid és un exemple de com la crisis sanitària ha estimulat la col·laboració del sector públic i privat, tant multinacionals, com pimes i cooperatives. En total es repartiran més de 220 tones de productes en 20 mil lots.
Continua la producció de llet
Les famílies ramaderes de les 140 granges de Llet Nostra continuen produint llet per poder donar resposta a les necessitats de la població.
Els ramaders, com els altres productors agroalimentaris del primer sector, formen part dels productors de primera necessitat. Per tant, continuen amb la seva activitat però adaptant-se a les recomanacions sanitàries i de seguretat marcades per les administracions. Així doncs, tots els socis de Llet Nostra fan el possible per garantir la producció de llet i el manteniment de les explotacions.
Per això, segons el president de Llet Nostra Jordi Riembau “Tots els ramaders i ramaderes de Llet Nostra no hem deixat de treballar a les granges. Ja que tenim la responsabilitat de garantir la producció de llet i hem de cuidar de les nostres explotacions.”.
Mesures sanitàries
Les granges de Llet Nostra són petites i mitjanes explotacions amb 1 a 5 treballadors, segons quantitat de vaques que gestionen, entre 50 a 200 caps de bestiar. Aquest fet ha facilitat que aquests centres de producció puguin establir les mesures de sanitàries i d’higiene addicionals extres necessàries per evitar possibles contagis entre els seus treballadors.
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat avui la 42a Assemblea General a Arbeca (Lleida). El conseller...
La candidatura formada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Unió de Pagesos, l'Associació Vinícola Catalana (AVC) i...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h