La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) reclama mesures urgents de suport i inversions per als sectors de vi i cava amb l’objectiu de poder fer front a la caiguda de les vendes que es derivarà del nou tancament de bars i restaurants a causa de la COVID-19. Més del 60% dels ingressos de la majoria de les cooperatives vitivinícoles provenen del canal Horeca, al qual la FCAC vol traslladar el seu suport i preocupació arran les complicades circumstàncies actuals.
Joan Josep Raventós, responsable de vi i cava de la FCAC, alerta que “la prolongació de les mesures per frenar els contagis per la pandèmia està tenint conseqüències devastadores per als cellers vitivinícoles, que tenim el nínxol de mercat a canals com la restauració. Per fer front a l’aturada de les vendes, el sector necessitem mesures de l’Administració i també voldríem demanar a la ciutadania un compromís amb el territori i amb els productes locals, per exemple, triant cistelles de Nadal amb vins i caves de les DO catalanes. Mantenir l’activitat econòmica al territori és, en definitiva, propiciar l’arrelament de la població rural i ajudar la conservació del medi ambient i d’un paisatge acollidor del turisme de proximitat, com hem vist aquest estiu”.
Uns 60 cellers cooperatius elaboren la meitat del vi de Catalunya
L’aturada de vendes per la Covid-19 se suma al descens d’un 30% de la collita d’enguany, a causa de la plaga del míldiu. Quan pràcticament s’ha acabat la verema actual, la previsió de collita se situa en uns 310M kg de raïm front els 429M kg de la campanya passada.
Les demandes de les cooperatives tenen com a objectiu ajudar a pal·liar els efectes de la crisi i evitar l’adopció de mesures laborals i organitzatives a què es veuen abocades, tenint en compte que són generadores de riquesa i llocs de treball en un entorn rural on les alternatives són limitades.
A Catalunya, hi ha uns 60 cellers cooperatius que produeixen la meitat del vi que es fa a Catalunya –1,5 M hectolitres aproximadament. Estan distribuïts arreu del territori i tenen presència a pràcticament totes les denominacions d’origen.
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h