Carregant web FCAC

Dades de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Descens del 10% en la collita d’arròs en una campanya atípica

Les cooperatives, que produeixen un 75% de l’arròs català, confirmen l’excel·lent qualitat d’enguany

02/11/2020

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que la collita d’arròs d’enguany ha estat un 9,90% inferior a la campanya passada i se situaria en unes 134.925 tones, front les 149.751 de l’any passat. Malgrat aquesta davallada, les xifres serien d’una campanya normal, tenint en compte que l’any passat va ser molt bo quant a producció.

“Hem patit una evolució molt atípica, amb pluges durant l’hivern i la primavera que van impedir una preparació del terreny esglaonada i que van provocar que la sembra s’hagués de fer en molt poc temps i tard, en relació amb una campanya normal. Afortunadament, l’espiga va madurar correctament i hem collit un arròs d’excel·lent qualitat”.

Marcel Matamoros, responsable d’arròs de la FCAC, explica que “hem patit una evolució molt atípica, amb pluges durant l’hivern i la primavera que van impedir una preparació del terreny esglaonada i que van provocar que la sembra s’hagués de fer en molt poc temps i tard, en relació amb una campanya normal. Afortunadament, l’espiga va madurar correctament i hem collit un arròs d’excel·lent qualitat”.

La superfície de conreu d’arròs a Catalunya és de 20.905 ha, lleugerament superior a l’any passat (20.604 ha). El rendiment mitjà se situa en 6,45 tones per hectàrea, tenint en compte les múltiples varietats d’arròs que es conreen a Catalunya i les diferències en els rendiments per a cada grup varietal.

Les varietats majoritàries, de gra mig o semillarg, que dominen la superfície, tenen rendiments per hectàrea lleugerament superiors als 7.000 kg/ha.

S’observa un cert creixement en superfície conreada de la varietat Bomba, que té uns rendiments sensiblement inferiors a les varietats més freqüents. Està molt valorada a nivell gastronòmic -en especial per la restauració- i té un preu de mercat superior.

Les cooperatives agràries produeixen un 75% del total d’arròs català.

Altres notícies

La FCAC presenta el nou espai web de productes cooperatius Agrobotigues.cat

25/11/2020

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) presenta el nou espai web de comercialització de productes cooperatius Agrobotigues.cat....

Josep Pere Colat, nou president de fruita seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

24/11/2020

Avui s’ha celebrat l’Assemblea sectorial de fruita seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya en la que s’ha escollit com a president a...

Resultats i memòria 2019 de la Cooperativa d'Ivars

24/11/2020

La present comunicació s’emet amb l’objectiu de compartir i fer públics els resultats econòmics i la memòria social de la nostra cooperativa...

Ramon Sarroca, reelegit president de la FCAC

24/11/2020

El consell rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha reelegit al lleidatà Ramon Sarroca, de la cooperativa Almenar...

Les cooperatives presenten esmenes a la proposta d’ampliació de zones vulnerables

23/11/2020

Les cooperatives hem treballat en col·laboració amb les organitzacions integrants del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC)...

Albert Capdevila, reelegit president de fruita de llavor

13/11/2020

Avui s’ha celebrat l’Assemblea de la sectorial de fruites i hortalisses de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya on s’han escollit els...

Les cooperatives agràries de Catalunya renoven parcialment el Consell Rector mitjançant el vot electrònic

11/11/2020

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat, avui al matí, la XXXVII Assemblea General, la primera de la seva història...

FCAC ha acompanyat a 23 cooperatives en la implantació de la eina eSIAB

10/11/2020

La eina on-line eSIAB permet l’autoavaluació de la sostenibilitat integral de la cooperativa en tres vessants l’econòmica, l’ambiental i la...

Som socis de: