El Programa Generació d'Idees vol crear sinergies entre personal investigador, entitats i empreses. Aquesta 10a. edició, que ha estat patrocinada pel Consell Social de la UAB, el Barcelona Sincrotró Park i l’empresa Andrés Pintaluba també s’ha emmarcat dins el projecte europeu Higher.
El jurat del premi ha estat format per la cap del Servei d'Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Maria Josep Ribot, el director de projectes d’alimentació del Grup Carinsa, Alfons Perote, el catedràtic del departament de Ciència Animal i dels Aliments, Buenaventura Guarnis, i la gestora de Projectes d'R+D+I d'ACCIÓ, Cristina Peña, i per part de la FCAC en Màrius Simon, tècnic de l’àrea d’ajuts i projectes, especialitzat en Innovació.
El projecte guanyador CELLUPACK vol desenvolupar un material substitutiu del plàstic que és biodegradable, soluble en aigua i comestible, que no té gust ni olor. Aquest material permet la fabricació a gran escala i és molt versàtil, es pot utilitzar per construir diferents tipus d’envasos d’un sol ús. També fomenta l’economia circular mitjançant la seva dissolució i posterior regeneració i reutilització, amb un mínim consum d’energia. Ara, de moment, estan en fase de prototipatge i tindran a la seva disposició la nova xarxa de laboratoris d’innovació del Campus, els UAB Open Labs. L’equip CELLUPACK és està format per un investigador de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM), Michele Dei, una enginyera en Nanotecnologia i doctorand de l’Institut de Ciències dels Materials (ICMAB), Camilla Dore, i una Tecnòloga d’Aliments, Elena Jacas. A destacar també el projecte FAGSPIG , molt ben valorat, que vol desenvolupar un producte específic per combatre les patologies digestives del garrins en la fase de deslletament, amb una estratègia biotecnològica molt nova que pot substituir els tractaments antibiòtics.
Més informació: rdi@fcac.coop
Amb l'objectiu de continuar garantint un model de certificació ecològica pública basada en el dret públic, el control democràtic i la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que avui s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del marge...
La cooperativa Covides ha acollit una nova sessió pràctica sobre el calibratge d’equips d’aplicació de productes fitosanitaris, aquesta vegada...
L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...
Representants de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), encapçalats pel president Ramon Sarroca, han mantingut recentment una...
Avinyó (França) ha acollit el Comitè Mixt de Fruita de Llavor, en què han participat representants de diferents països europeus productius...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es reuneix, avui 4 d’abril, amb el Departament d’Agricultura i la Comissió...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la decisió del president dels Estats Units, Donald Trump, d’aprovar...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h