Carregant web FCAC

La FCAC ha format part del jurat de la 10a. edició de generació d’idees de la UAB

20/12/2019

El Programa Generació d'Idees vol crear sinergies entre personal investigador, entitats i empreses. Aquesta 10a. edició, que ha estat patrocinada pel Consell Social de la UAB, el Barcelona Sincrotró Park i l’empresa Andrés Pintaluba també s’ha emmarcat dins el projecte europeu Higher.

El  jurat del premi  ha estat  format per la cap del Servei d'Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Maria Josep Ribot, el director de projectes d’alimentació del Grup Carinsa, Alfons Perote, el catedràtic del departament de Ciència Animal i dels Aliments, Buenaventura Guarnis, i la gestora de Projectes d'R+D+I d'ACCIÓ, Cristina Peña, i per part de la FCAC en Màrius Simon, tècnic de l’àrea d’ajuts i projectes, especialitzat en Innovació.

 

El projecte guanyador CELLUPACK  vol desenvolupar un material substitutiu del plàstic que és biodegradable, soluble en aigua i comestible, que no té gust ni olor. Aquest material permet la fabricació a gran escala i és molt versàtil, es pot utilitzar per construir diferents tipus d’envasos d’un sol ús. També fomenta l’economia circular mitjançant la seva dissolució i posterior regeneració i reutilització, amb un mínim consum d’energia. Ara, de moment, estan en fase de prototipatge i tindran a la seva disposició la nova xarxa de laboratoris d’innovació del Campus, els UAB Open Labs. L’equip CELLUPACK és està format per un investigador de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM), Michele Dei, una enginyera en Nanotecnologia i doctorand de l’Institut de Ciències dels Materials (ICMAB), Camilla Dore, i una Tecnòloga d’Aliments, Elena Jacas. A destacar també el projecte FAGSPIG , molt ben valorat, que vol desenvolupar  un producte específic per combatre les patologies digestives del garrins en la fase de deslletament, amb una estratègia biotecnològica molt nova que pot substituir els tractaments antibiòtics.

Més informació: rdi@fcac.coop

Notícia PRUAB
https://www.uab.cat/web/detall-noticia/un-projecte-que-proposa-un-material-alternatiu-al-plastic-guanya-la-10a-edicio-del-generacio-d-idees-1345774818865.html?noticiaid=1345803988292

Altres notícies

La FCAC presenta el nou espai web de productes cooperatius Agrobotigues.cat

25/11/2020

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) presenta el nou espai web de comercialització de productes cooperatius Agrobotigues.cat....

Josep Pere Colat, nou president de fruita seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

24/11/2020

Avui s’ha celebrat l’Assemblea sectorial de fruita seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya en la que s’ha escollit com a president a...

Resultats i memòria 2019 de la Cooperativa d'Ivars

24/11/2020

La present comunicació s’emet amb l’objectiu de compartir i fer públics els resultats econòmics i la memòria social de la nostra cooperativa...

Ramon Sarroca, reelegit president de la FCAC

24/11/2020

El consell rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha reelegit al lleidatà Ramon Sarroca, de la cooperativa Almenar...

Les cooperatives presenten esmenes a la proposta d’ampliació de zones vulnerables

23/11/2020

Les cooperatives hem treballat en col·laboració amb les organitzacions integrants del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC)...

Albert Capdevila, reelegit president de fruita de llavor

13/11/2020

Avui s’ha celebrat l’Assemblea de la sectorial de fruites i hortalisses de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya on s’han escollit els...

Les cooperatives agràries de Catalunya renoven parcialment el Consell Rector mitjançant el vot electrònic

11/11/2020

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat, avui al matí, la XXXVII Assemblea General, la primera de la seva història...

FCAC ha acompanyat a 23 cooperatives en la implantació de la eina eSIAB

10/11/2020

La eina on-line eSIAB permet l’autoavaluació de la sostenibilitat integral de la cooperativa en tres vessants l’econòmica, l’ambiental i la...

Som socis de: