Carregant web FCAC

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

L'assemblea general dona llum verda al projecte de 10,2 M€ que inclou la construcció d'un nou celler d'alt valor afegit apostant per la diversificació, la cultura i l'enoturisme

11/04/2025
Interior del nou Espai Martinell que comptarà amb un espai per aprofundir en la figura de Cèsar Martinell, el procés d’elaboració del vi i el cooperativisme
Interior del nou Espai Martinell que comptarà amb un espai per aprofundir en la figura de Cèsar Martinell, el procés d’elaboració del vi i el cooperativisme
Interior del nou Espai Martinell que comptarà amb un espai per aprofundir en la figura de Cèsar Martinell, el procés d’elaboració del vi i el cooperativisme
Interior del nou Espai Martinell que comptarà amb un espai per aprofundir en la figura de Cèsar Martinell, el procés d’elaboració del vi i el cooperativisme
La façana principal de Les Tres Naus, el primer Celler Modernista de Martinell, amb un nou accés i zona pacificada
La façana principal de Les Tres Naus, el primer Celler Modernista de Martinell, amb un nou accés i zona pacificada

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer grau: la rehabilitació del Celler Modernista de Rocafort de Queralt i la construcció d’un nou celler subterrani per a l’elaboració de vins de qualitat i alt valor afegit. Amb un pressupost global de 10,2 milions d’euros, la iniciativa compta amb un 54% de finançament públic ja aprovat, amb aportacions del Ministeri de Vivenda i Agenda Urbana (2,9 milions d’euros), la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona (2,6 milions d’euros).

Aquest projecte de país es divideix en dues línies d’actuació: d’una banda, la rehabilitació del primer Celler Modernista de Cèsar Martinell, promoguda per la Fundació Domenys, que es convertirà en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte Cèsar Martinell; de l’altra, la construcció d’un nou microceller subterrani, impulsat per Cellers Domenys, per a l’elaboració de vins de gamma alta connectat amb l’edifici històric.

Es tracta de la primera Catedral del Vi dissenyada per Martinell, ubicada a Rocafort de Queralt, a la Conca de Barberà, que esdevindrà el quilòmetre zero de les Rutes Martinell. Amb aquesta actuació, Cellers Domenys aspira a consolidar un pol d’atracció econòmica, generar ocupació, crear noves oportunitats de desenvolupament rural i afavorir la retenció del talent jove al territori.

La proposta s’alinea amb el pla estratègic de la cooperativa, que aposta per diversificar l’activitat més enllà de la venda de vi a doll i millorar la renda dels socis i sòcies dels vuit pobles del Penedès, la Conca de Barberà i l’Alt Camp que la integren. Actualment, Cellers Domenys elabora mig milió d’ampolles de vi i cava embotellat, mentre que la resta de la producció es destina a la venda a doll. La darrera campanya, fortament afectada per la sequera, va tancar amb una facturació de 12,2 milions d’euros, un 20% menys que l’any anterior.

El futur quilòmetre zero de les Rutes Martinell i el nou celler preveuen acollir fins a 20.000 visitants anuals i generar una facturació estimada de fins a 1,8 milions d’euros procedents de les activitats enoturístiques i de la venda de vins i caves Domenio d’alta gamma. El projecte també contempla la creació de nous espais, productes i experiències que posin en valor el patrimoni vitivinícola i rural, alhora que reforcin la marca i la imatge de Cellers Domenys com a cooperativa de primer grau referent a Catalunya.

Podeu veure el vídeo d’aquest projecte de país, que compta amb el suport del govern de la Generalitat i altres administracions supramunicipals.

Font: Cellers Domenys
Altres notícies
19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

17/06/2025

El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...

17.06.2025

La collita de cereal es recupera després de tres anys de sequera

17/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

12.06.2025

La FCAC insta al DARPA a crear centres de neteja i desinfecció de camions de transport de bestiar per evitar la transmissió de malalties

12/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

Oposició a la pèrdua de sòl agrari per l'eventual ampliació de l'aeroport

10/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya