L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer grau: la rehabilitació del Celler Modernista de Rocafort de Queralt i la construcció d’un nou celler subterrani per a l’elaboració de vins de qualitat i alt valor afegit. Amb un pressupost global de 10,2 milions d’euros, la iniciativa compta amb un 54% de finançament públic ja aprovat, amb aportacions del Ministeri de Vivenda i Agenda Urbana (2,9 milions d’euros), la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona (2,6 milions d’euros).
Aquest projecte de país es divideix en dues línies d’actuació: d’una banda, la rehabilitació del primer Celler Modernista de Cèsar Martinell, promoguda per la Fundació Domenys, que es convertirà en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte Cèsar Martinell; de l’altra, la construcció d’un nou microceller subterrani, impulsat per Cellers Domenys, per a l’elaboració de vins de gamma alta connectat amb l’edifici històric.
Es tracta de la primera Catedral del Vi dissenyada per Martinell, ubicada a Rocafort de Queralt, a la Conca de Barberà, que esdevindrà el quilòmetre zero de les Rutes Martinell. Amb aquesta actuació, Cellers Domenys aspira a consolidar un pol d’atracció econòmica, generar ocupació, crear noves oportunitats de desenvolupament rural i afavorir la retenció del talent jove al territori.
La proposta s’alinea amb el pla estratègic de la cooperativa, que aposta per diversificar l’activitat més enllà de la venda de vi a doll i millorar la renda dels socis i sòcies dels vuit pobles del Penedès, la Conca de Barberà i l’Alt Camp que la integren. Actualment, Cellers Domenys elabora mig milió d’ampolles de vi i cava embotellat, mentre que la resta de la producció es destina a la venda a doll. La darrera campanya, fortament afectada per la sequera, va tancar amb una facturació de 12,2 milions d’euros, un 20% menys que l’any anterior.
El futur quilòmetre zero de les Rutes Martinell i el nou celler preveuen acollir fins a 20.000 visitants anuals i generar una facturació estimada de fins a 1,8 milions d’euros procedents de les activitats enoturístiques i de la venda de vins i caves Domenio d’alta gamma. El projecte també contempla la creació de nous espais, productes i experiències que posin en valor el patrimoni vitivinícola i rural, alhora que reforcin la marca i la imatge de Cellers Domenys com a cooperativa de primer grau referent a Catalunya.
Podeu veure el vídeo d’aquest projecte de país, que compta amb el suport del govern de la Generalitat i altres administracions supramunicipals.
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h