Carregant web FCAC

Reunió de les cooperatives d’oli per analitzar els danys del temporal Filomena

La FCAC confirma una previsió de reducció del 50% a la propera collita d’oli

Es crea un grup amb les 38 cooperatives afectades pel temporal, que reclamen un Pla de recuperació del potencial productiu

27/01/2021

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya confirma un total de 38 cooperatives oleícoles afectades pel temporal Filomena i la previsió, per a la propera campanya, d’una reducció al voltant del 50% de la collita a les zones afectades. Les cooperatives, que s’han reunit avui per analitzar els danys del temporal a les plantacions d’olivera, reclamen l’aprovació d’un Pla de recuperació del potencial productiu i ajuts que els compensin la pèrdua de producció.

Antoni Galceran, responsable d’oli d’oliva de la FCAC, afirma que “el percentatge d’arbres afectats amb branques trencades a conseqüència del pes de la neu varia segons el tipus de plantació, però podria estar entre un 20%-80% i afecta, sobretot, a les plantacions més joves. Ens calen mesures de caràcter immediat per pal·liar els danys del temporal a les cooperatives i els seus socis de cara a la propera campanya, que començarà a l’octubre i serà molt complicada, amb reduccions importants en la collita”.

En aquest sentit, la FCAC ha anunciat la creació d’un grup específic de les cooperatives afectades pel temporal amb la intenció de coordinar les actuacions i dinamitzar l’aplicació de les mesures que s’aprovin. També ha sol·licitat al Govern la convocatòria urgent de la Taula Sectorial Agrària de l’Oli d’Oliva.

La superfície afectada és d’unes 46.000 hectàrees (34.600 hectàrees a Lleida, 8.700 a les Terres de l’Ebre i 3.000 al camp de Tarragona). Les comarques més afectades són les Garrigues, el Segrià, l’Urgell, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Priorat.

En les properes setmanes, caldrà vetllar per confirmar l’afectació dels arbres i la possible existència de danys que no es poden determinar a dia d’avui.

La FCAC també mostra preocupació, després dels primers peritatges, per la resposta que pugui donar l’assegurança per garantir la viabilitat de les explotacions afectades davant d’una catàstrofe d’aquesta magnitud.

Les cooperatives representen el 70% de l’oli d’oliva català

Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya