Carregant web FCAC

Davant la caiguda de vendes provocada per la COVID-19

La FCAC demana destil·lació de crisi per a 2 milions d’hectolitres de vi

Els cellers cooperatius no prioritzen les mesures com la collita en verd o l’emmagatzematge

13/05/2021

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya demana al Govern català que s’activi la destil·lació de crisi per a 2 milions d’hectolitres de vi com a mesura per treure excedents del mercat davant la caiguda de vendes i el desequilibri entre oferta i demanda que s’ha produït en els mercats espanyol, europeu i mundial per la COVID-19.

La proposta de la FCAC es concreta en una destil·lació de crisi per import de 70 milions d’euros que es podria aplicar a uns 2 milions d'hectolitres de vi. Aquesta seria una mesura similar a l’aprovada l’any passat i suposaria uns preus sensiblement superiors als 40 cèntims per vi amb denominació d’origen i 30 cèntims per a la resta.

Joan Josep Raventós, responsable de vi de la FCAC, argumenta que “cal que s’aprovin mesures extraordinàries per pal·liar els efectes de la COVID-19 en el sector vitivinícola, un dels més afectats per les restriccions en el canal Horeca. Amb aquesta actuació i les previsions de descens de producció als països veïns s’espera que el mercat pugui recuperar l’activitat d’abans de la pandèmia”.

En paral·lel, cal que el Govern estatal estableixi mesures generals tenint en compte que a Espanya s’està produint un important desajust en les disponibilitats existents que repercutirà en els cellers catalans, com ja va succeir l’any passat.

Els cellers cooperatius catalans, en canvi, no són partidaris de mesures com l'emmagatzematge o la verema en verd, que es consideren ineficients per corregir excessos ja generats.

A Catalunya, hi ha uns 60 cellers cooperatius que elaboren més de la meitat del vi català i tenen presència a pràcticament totes les denominacions d’origen.

Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya