Carregant web FCAC

Cevipe Grup Cooperatiu col·labora en la inserció de persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental

26/05/2021

El Francis i l’Adrià actualment estan fent les pràctiques amb Cevipe Grup Cooperatiu, SCCL col·labora habitualment amb el programa de pràctiques de la Fundació Santa Teresa a través de l’Escola de Turisme del Baix Penedès i, des d’aquest any, també amb el Servei Integral d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental (SIOAS).

Cevipe Grup Cooperatiu integra 15 cooperatives vinícoles de les comarques de l’Alt i Baix Penedès, Garraf, Tarragonès, Alt Camp, Conca de Barberà i Les Garrigues. La seva missió és oferir recursos tècnics i humans per a millorar la renda econòmica dels viticultors i la qualitat des del cultiu a l’elaboració i comercialització dels vins i caves, amb un compromís amb el territori, emparat sota el distintiu de qualitat de les diferents Denominacions d’Origen. També disposen d’agrobotigues al Vendrell i a l’Arboç, on s’ofereixen serveis de bar i restaurant i una selecció de productes gourmet de proximitat, i els vins i caves del grup cooperatiu.

Dídac Guerra, responsable de control i qualitat de Cevipe, assegura que l’experiència és molt positiva: “Amb els i les alumnes en pràctiques d’entrada veiem fins a on arriben, amb un seguiment i l’objectiu que agafin habilitats diverses, posant-les en pràctica i intentant treure’ls de la zona còmoda de fer sempre la mateixa tasca. L’objectiu és aplicar el coneixement, que agafin seguretat i també una cosa molt difícil a les aules com és aprendre a conviure en l’àmbit laboral”. El Francis ha estat a cuina, al magatzem, a la botiga, a la brasa, a la barra i una mica a tot arreu: “He podido refrescar todo lo que he aprendido en los cursos. Hoy he estado haciendo cafetería, que es lo que más me gusta. Las compañeras son simpáticas, amables y me han enseñado muy bien. Quiero seguir aprendiendo a despachar bien. Me encantaría trabajar aquí.

Busquem el reconeixement social, som un agent de canvi

Les pràctiques, a Cevipe, són “una porta d’entrada de possibles treballadors i treballadores i una col·laboració amb entitats, buscant l’equilibri entre feina i formació. Les cooperatives tenim un component social importantíssim, amb impacte directe al territori tant pel que fa a l’espai com a les persones. No volem ningú per suplir treball d’un altre ni mà d’obra barata i al final tots sortim guanyant, tant la persona que ve a fer pràctiques, com nosaltres mateixos.“

Amb les pràctiques, confessa Dídac, “intentem donar als estudiants feina que tinguin la capacitat de fer. A mesura que hi arriben, els donem més tasques i responsabilitats per a que puguin prendre decisions i treballar de manera autònoma. No volem persones dependents. Per a nosaltres és un procés continu, l’equip està habituat a tenir estudiants en pràctiques i els clients valoren que col·laborem amb col·lectius vulnerables, perquè no tothom està disposat a fer-ho. El paper de les encarregades és vital, i el que intentem és fer una mica de mentor i que la persona en pràctiques, amb suport, sigui el més autònoma possible”.

 

Font: Cevipe Grup Cooperatiu

Altres notícies
25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

16.04.2024

Les cooperatives de fruita seca es reuneixen per analitzar les novetats del sector

16/04/2024

Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya