Carregant web FCAC

Cevipe Grup Cooperatiu col·labora en la inserció de persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental

26/05/2021

El Francis i l’Adrià actualment estan fent les pràctiques amb Cevipe Grup Cooperatiu, SCCL col·labora habitualment amb el programa de pràctiques de la Fundació Santa Teresa a través de l’Escola de Turisme del Baix Penedès i, des d’aquest any, també amb el Servei Integral d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental (SIOAS).

Cevipe Grup Cooperatiu integra 15 cooperatives vinícoles de les comarques de l’Alt i Baix Penedès, Garraf, Tarragonès, Alt Camp, Conca de Barberà i Les Garrigues. La seva missió és oferir recursos tècnics i humans per a millorar la renda econòmica dels viticultors i la qualitat des del cultiu a l’elaboració i comercialització dels vins i caves, amb un compromís amb el territori, emparat sota el distintiu de qualitat de les diferents Denominacions d’Origen. També disposen d’agrobotigues al Vendrell i a l’Arboç, on s’ofereixen serveis de bar i restaurant i una selecció de productes gourmet de proximitat, i els vins i caves del grup cooperatiu.

Dídac Guerra, responsable de control i qualitat de Cevipe, assegura que l’experiència és molt positiva: “Amb els i les alumnes en pràctiques d’entrada veiem fins a on arriben, amb un seguiment i l’objectiu que agafin habilitats diverses, posant-les en pràctica i intentant treure’ls de la zona còmoda de fer sempre la mateixa tasca. L’objectiu és aplicar el coneixement, que agafin seguretat i també una cosa molt difícil a les aules com és aprendre a conviure en l’àmbit laboral”. El Francis ha estat a cuina, al magatzem, a la botiga, a la brasa, a la barra i una mica a tot arreu: “He podido refrescar todo lo que he aprendido en los cursos. Hoy he estado haciendo cafetería, que es lo que más me gusta. Las compañeras son simpáticas, amables y me han enseñado muy bien. Quiero seguir aprendiendo a despachar bien. Me encantaría trabajar aquí.

Busquem el reconeixement social, som un agent de canvi

Les pràctiques, a Cevipe, són “una porta d’entrada de possibles treballadors i treballadores i una col·laboració amb entitats, buscant l’equilibri entre feina i formació. Les cooperatives tenim un component social importantíssim, amb impacte directe al territori tant pel que fa a l’espai com a les persones. No volem ningú per suplir treball d’un altre ni mà d’obra barata i al final tots sortim guanyant, tant la persona que ve a fer pràctiques, com nosaltres mateixos.“

Amb les pràctiques, confessa Dídac, “intentem donar als estudiants feina que tinguin la capacitat de fer. A mesura que hi arriben, els donem més tasques i responsabilitats per a que puguin prendre decisions i treballar de manera autònoma. No volem persones dependents. Per a nosaltres és un procés continu, l’equip està habituat a tenir estudiants en pràctiques i els clients valoren que col·laborem amb col·lectius vulnerables, perquè no tothom està disposat a fer-ho. El paper de les encarregades és vital, i el que intentem és fer una mica de mentor i que la persona en pràctiques, amb suport, sigui el més autònoma possible”.

 

Font: Cevipe Grup Cooperatiu

Altres notícies

Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya

15/06/2021

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitza la XXXVIII Assemblea General demà passat, 17 de juny. És la segona ocasió en...

La FCAC sol·licita revertir la retallada d'un 74% al desenvolupament rural

02/06/2021

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) sol·licita que el Ministeri d’Agricultura reverteixi la retallada del 74% del...

La Cooperativa Agrària de Torelló inaugura una agrobotiga capdavantera en consum sostenible

01/06/2021

La Cooperativa Agrària de Torelló inaugura, el proper dijous 3 de juny, una agrobotiga capdavantera en el consum sostenible de forma integral. El...

Les cooperatives agràries, més a prop del consumidor amb la venda on-line

27/05/2021

Un total de 31 cooperatives agràries amb portals de venda on-line de productes agroalimentaris han participat en la jornada "El comerç...

Entrega dels premis del I Concurs ‘Les millors mels catalanes’

20/05/2021

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, amb...

Un terç del consum energètic de les cooperatives agràries prové de fonts renovables

19/05/2021

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) estima que el 30,8% del consum energètic per part de les cooperatives agràries prové...

Entrega dels premis del I Concurs "Les millors mels catalanes"

18/05/2021

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya seran reconegudes en l’entrega dels premis del I Concurs ‘Les millors mels catalanes’, que...

Som socis de:
Amb el suport de