Carregant web FCAC

Mel Solidària, el nou producte de Mel Muria que destina els beneficis a l'ONG NASCO Feeding Minds

20/01/2022

L’empresa de mel centenària del Perelló (Tarragona) Mel Muria, ha presentat Mel Solidària, el nou producte que ha creat en benefici de l’ONG NASCO Feeding Minds.  

Deixant entreveure la seva vessant més solidària, Mel Muria ha dissenyat un pack de mel que conté un pot de 100 grams de mel de flors dels seus propis ruscos i un pot 28 grams de mel de flors de la cooperativa que l’organització sense ànim de lucre gestiona a Ghana (Àfrica Occidental).

Mel Muria destinarà 5€ de cada compra del pack de Mel Solidària a aquesta entitat que treballa per a l’educació digital i el desenvolupament econòmic de les comunitats rurals de Ghana, evitant que centenars de milers d’immigrants arrisquin la seva vida en el desert i en el mar cercant un futur millor. El pack pot adquirir-se per 10€ a la botiga física de Mel Muria i també online, a través de la seva pàgina web

La presentació del nou producte, a la seu de Mel Muria, ha comptat amb la presència d’Ousman Umar, fundador i president de NASCO Feeding Minds i de Rafael Muria, gerent de Mel Muria i cinquena generació d'aquesta nissaga d’apicultors.

Durant l’acte de presentació, Rafael Muria ha fet entrega a l’Ousman d’un xec de 2.500€ com a avançament dels beneficis de les primeres 500 unitats de producte.

Empoderament de la dona

El 2016, NASCO Feeding Minds va crear una cooperativa de mel a Ghana amb l'objectiu principal d'empoderar a les dones de les aldees i aprofitar els recursos naturals per incrementar els ingressos econòmics de les famílies de la zona i així facilitar l'educació dels seus nens. Des de llavors, Mel Muria ha col·laborat en el projecte donant material apícola, vestits d'apicultor i productes finals. 

Actualment, la cooperativa compta amb 127 dones involucrades, de 8 comunitats diferents, que gestionen un total de 131 ruscs.

Llançar-se al mar a la recerca d’oportunitats

El 2021 han estat 4.400 persones les que han perdut la vida al Mediterrani intentant entrar a l’estat espanyol, un 102,95% més de víctimes respecte a 2020. Les rutes que segueixen el migrants per mar cada vegada són més llargues i perilloses i les condicions de les embarcacions i de les persones que hi viatgen són del tot precàries. 

L’Ousman va sortir de Ghana essent un nen, va creuar el Sàhara a peu, el mar en pastera i va veure morir en el camí a la majoria dels seus companys de viatge. Va recórrer 21.333 km per arribar a Barcelona, creuant 8 països, i va trigar 5 anys a fer-ho. (Veure vídeo)

Amb aquesta iniciativa, Mel Muria i NASCO Feeding Minds volen oferir eines a la societat ghanesa perquè els habitants d'aquest país africà tinguin oportunitats dins de les seves fronteres i no hagin d’arriscar la seva vida i la dels seus, com va fer-ho l’Ousman.

Font: Mel Muria
Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya