Carregant web FCAC

Els principals agents del sector del Cava es reuneixen amb el DACC

Els representants del Cava i l’administració posen en valor l'impacte econòmic, social i mediambiental del sector del Cava

09/11/2022

Aquesta setmana ha tingut lloc a la seu del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) a Barcelona, una trobada entre els principals actors del sector del Cava i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

A la trobada, per part del sector, hi han participat l'Associació dels cellers elaboradors de cava (AECAVA), l’Associació de Viticultors del Penedès, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i la Unió de Pagesos (UP). Per part del Departament, hi han assistit el secretari d'alimentació, Carmel Mòdol, el director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, i la directora de l’INCAVI, Alba Balcells.  

Tant els representants del sector com els de l’administració han coincidit en posar en valor l’impacte econòmic, social i mediambiental del sector del Cava respecte els altres escumosos catalans. El Cava representa el 60% de la vinya catalana amb més de 5.000 viticultors i el 75% del valor econòmic del vi català, generant més de 12.000 llocs de treball (directes i indirectes) als 180 cellers elaboradors de cava que hi ha Catalunya.

Ambdues parts han convergit en la importància de les iniciatives de la DO Cava en relació amb el nou pla estratègic. En especial amb la segmentació del Cava per categories (“Guarda” i “Guarda Superior”), la zonificació del cava català amb la nova zona “Comtats de Barcelona” amb les corresponents 5 subzones, així com la creació de la figura d’elaborador integral, on tothom pot sentir-s'hi benvingut.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, AECAVA, Associació de Viticultors del Penedès, JARC i UP
Altres notícies
21.02.2024

La FCAC presenta una bateria de millores de la Política Agrària Comuna per fer front als nous reptes

21/02/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha definit una bateria de mesures perquè la Política Agrària Comuna (PAC) permeti fer...

20.02.2024

La sequera també amenaça la supervivència de les abelles i les cooperatives apícoles presenten una bateria de propostes

20/02/2024

En el context de mobilitzacions de la pagesia, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la sequera amenaça...

19.02.2024

Acció Climàtica activa durant 2024 un servei gratuït de recollida selectiva de residus de productes fitosanitaris de les explotacions agrícoles a tot Catalunya

19/02/2024

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha iniciat la recollida i gestió selectiva gratuïta de productes fitosanitaris...

12.02.2024

Es presenta Buenas Hasta el Hueso, la campanya per incentivar el consum de fruita de pinyol d’origen cooperatiu

12/02/2024

La campanya Buenas Hasta el Hueso, que fomenta el consum de fruita de pinyol de cooperativa s’ha presentat en el certamen internacional Fruit...

09.02.2024

La FCAC torna a reclamar mesures estructurals per revertir la situació del sector agroalimentari català

09/02/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) té previst reclamar mesures estructurals, a curt i mig termini, per revertir la...

08.02.2024

Les cooperatives impulsen la recollida de productes fitosanitaris caducats o retirats del mercat

08/02/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) col·labora amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC),...

01.02.2024

La FCAC comparteix les demandes de la pagesia i dona suport a les diferents convocatòries

01/02/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) comparteix les reivindicacions de pagesos i ramaders arran de la difícil situació que...

30.01.2024

La FCAC avalua amb el DACC l'excés de burocràcia i els reptes ambientals del sector ramader

30/01/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'Elisenda...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya